Doorzoek volledige site
29 juni 2021

Nieuwe school met schuifaf op het dak

Artist impressions Illustratie | © DMT Architecten

In Vilvoorde wordt volop gebouwd aan de nieuwe GO! school Tangram op het Broekplein. De nieuwe school krijgt speelplaatsen op verschillende niveaus op het dak, met elkaar verbonden door een glijbaan.

De GO! basis- en middelschool Tangram wordt gebouwd in opdracht van scholengroep SCOOP. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen, trapsgewijs opgebouwd en bestaande uit veelhoekige ruimtes. De architectuur, door DMT Architecten, is gebaseerd op het puzzelspel Tangram. De school opent in september 2021 de deuren en biedt plaats aan 240 leerlingen, van kleuters tot 14-jarigen.

Ook komen er innovatieve leerruimtes en een sportzaal. Maar de echte eyecatcher ligt op het dak. Daar komt een speelplaats met een glijbaan. De glijbaan verbindt de speelplaats op het dak met een speelplaats beneden.

 

Expertise gevraagd

Antwerpse Bouwwerken bouwt de nieuwe school en schakelde voor de aanleg van de speelplaats de expertise van Zoontjens in. Na eerdere succesvolle samenwerking koos men ook nu weer voor Zoontjens om de kwaliteit naar de opdrachtgever te garanderen. Bovendien werkt Zoontjens hier met een ophoging tussen de 20 en 30 cm, dat vraagt om vakkundig werk. Het gaat om een speelplaats voor kinderen, waarbij het belangrijk is dat dit stabiel en duurzaam aangelegd wordt.

 

Eerste Dreen®Nxt project

Zoontjens werkt op dit project met Dreen®Nxt in de kleur light grey. Dit is het eerste project met Dreen®Nxt in België. In Nederland werden al eerder projecten opgeleverd met dit nieuwste systeem van Zoontjens.

GERELATEERDE DOSSIERS