Doorzoek volledige site
29 juni 2021

Kingspan sandwichpanelen en gevelcassettes gebruikt bij gevelrenovatie in Drongen

Illustratie | © Bert Demasuere
Illustratie | © Bert Demasuere

Schoonheidsspecialist Intermedi uit Drongen zocht voor de renovatie van de voorgevel zowel sterke isolatiewaardes als een mooie afwerking. Die vond het bedrijf in de combinatie van de Kingspan QuadCore Karrier sandwichpanelen en de Dri-Design gevelcassettes in Shadow uitvoering. 

De showroom van Intermedi in Drongen kon een renovatie goed gebruiken. Voor de voorgevel eiste de bouwheer niet enkel een strakke afwerking. Hij onderzocht ook de materialen met de beste isolatiewaardes.

Overtuigd door het design van de Dri-Design cassettes in Shadow-uitvoering, koos hij voor de combinatie met de Karrier-panelen met QuadCore isolerende kern. De gevelopbouw met speels reliëf had hij bij de gevelrenovatie van Gova Meubelen in Lier gespot. De voordelen van de QuadCore isolatiekern bewezen eveneens hun nut voor de renovatie van Intermedi.

De QuadCore isolatiekern in de Karrier-sandwichpanelen zorgen niet enkel voor betere thermische prestaties. Die Lambdawaarde van 0,018 W/mK zit ook nog eens in een dunner sandwichpaneel. Dat maakt het paneel niet enkel goed isolerend, maar zorgt ook voor comfortabel en snel monteren. Het lichte gewicht zorgt er ook voor dat de oude funderingen van het gebouw konden blijven dienst doen en er geen bijkomende funderingen nodig waren voor de renovatie.

Ook het Dri-Design cassettesysteem blinkt uit in montagemak. De cassettes behoeven slechts 1 rij schroeven, waar traditionele systemen er wel 4 nodig hebben. Ze worden rechtstreeks aan de constructie bevestigd, al dan niet met een geventileerde spouw ertussen. De shadow-uitvoering laat toe om te spelen met reliëf: verschillende dieptes, breedtes en hoogtes zorgt voor een veelzijdig eindresultaat op maat van de wensen van de bouwheer.

GERELATEERDE DOSSIERS