Doorzoek volledige site
07 juli 2021 | WOUTER POLSPOEL

HASA-architecten bezorgt PTS Mechelen circulaire uitbreiding

Illustratie | © Cenergie

De technische en beroepsschool PTS Mechelen krijgt met Blok G een circulaire uitbreiding. Het ontwerp van HASA-architecten, dat zich door Cenergie liet adviseren over circulaire maatregelen en het energieconcept, vertrekt van een betonnen draagstructuur met een logische maatvoering die vrij invulbaar is en losgekoppeld wordt van de afwerkingslagen. Om zo aanpasbaar mogelijk te bouwen, wordt het betonskelet gecombineerd met een invulling die grotendeels uit JUUNOO-wanden zal bestaan. Het nieuwe gebouw komt aan de rand van de schoolsite te liggen, in het verlengde van een recent door LAVA architecten gerealiseerd gebouw (Blok I).

Lees er meer over op Circubuild.