Doorzoek volledige site
16 augustus 2021

Een nieuwe generatie industriële sectionaalpoorten

Illustratie | Hörmann
Illustratie | Hörmann

Hörmann introduceert industriële sectionaalpoorten met een maximale openingssnelheid van 1 m/s. Daarnaast is de 60-serie bijzonder eenvoudig te monteren én te onderhouden. De sectionaaldeuren zijn voorzien van een stille en stijlvaste deurloop en worden ondersteund met een nieuwe, industriële motor WA 500 FU alsook de 545 of 560-aandrijvingen met Bluetooth-functie.

Maximale openingssnelheid van 1m/s

Omwille van de combinatie van de nieuw ontwikkelde industriële aandrijfoplossing WA 500 FU én de 560-besturing kan er met deze serie industriële sectionaaldeuren van Hörmann een openingssnelheid van 1m/s bereikt worden. Dit is de snelste sectionaaldeur op de markt in Europa.  Door deze hoge openingssnelheid worden energieverliezen verminderd entegelijkertijd zorgt de efficiënte motor voor een soepele en stijlvaste deurloop met een zacht starten en stoppen alsook een constante snelheid van openen en sluiten.

 

Tal van extra mogelijkheden met twee soorten aandrijvingen 560 en 545

Naast de hoge openingssnelheid van 1m/s biedt de 560-besturing nog tal van andere voordelen. De gebruiker kan opteren voor garagelichten, extra sloten en zelfs signaallichten die worden aangestuurd door een opstart-waarschuwing. Voor parkeergarages met slechts één rijstrook voor het in- en uitrijden kan de besturing omgeschakeld worden en uitgebreid naar een rijstrookcontrole.

Daarnaast beschikken de schakelklokken over programma’s voor verschillende tijdsperiodes. Op die manier kunnen de sectionaaldeuren bij grote ondergrondse parkings bijvoorbeeld zo worden ingeschakeld dat de deuren niet automatisch sluiten na het doorrijden van elk voertuig. De besturing kan bovendien ook gebruikt worden om een gedeeltelijke opening in te stellen voor auto’s of kleinere vrachtwagens. Dit voorkomt dat de poorten onnodig wijd opengaan en ze zijn dus een stuk duurzamer.  

Voor de deurloopsnelheden tot 0,5m/s biedt Hörmann de 545-besturing aan dat over een 7-segment display beschikt om tijdstempels te maken voor specifieke gebeurtenissen. Bovendien kan, afhankelijk van de specifieke vereisten en situatie, de besturing worden gebruikt om het automatisch sluiten van een deur te programmeren. Deze aandrijving werkt daarnaast met een energiebesparende functie waardoor het een vermogen van minder dan 2 Watt verbruikt.

 

Slimme en digitale ondersteuning via BlueControl en SmartControl

BlueControl zit standaard op de nieuwe besturingen 545 en 560 en werkt op basis van Bluetooth. Het is een gratis app, beschikbaar voor iOS, Android en Windows, waarmee de gebruiker de sturing via smartphone of tablet kan programmeren of aanpassen. Fouten en onregelmatigheden worden uitgelezen en zijn daardoor in één oogopslag zichtbaar via de app.

Bovendien kunnen individuele instellingen en parameters als ‘sjabloon’ opgeslagen worden en gekopieerd naar andere systemen. Ook controlegegevens (bijvoorbeeld hoeveel cycli de poort gelopen heeft of wanneer het laatste onderhoud was) kunnen per e-mail worden doorgestuurd om tijd te besparen. Wordt er bijv. een extra fotocel geplaatst, dan programmeert de gebruiker dit met BlueControl en hoeft men dus niet meer in de sturing te zijn.

SmartControl daarentegen is een extra module die de klant al dan niet extra kan aankopen. Deze ondersteuning maakt een rechtstreeks en 24/7 monitoring mogelijk. Op die manier kan de technische dienst van Hörmann bijvoorbeeld vanop afstand naar de sturing van de klant kijken of instellingen van op afstand wijzigen.

 

Eenvoudige montage en standaard optilbeveiliging

De vernieuwde loopradius en de vergrote looprollen zorgen voor een stille en slijtvaste deurloop. Bovendien zorgt de armatuur met het optionele zwenkmechanisme voor een grotere doorgang. Er kan ook gekozen worden voor een kozijnbodem van kunststof. Deze beschermt het deurkozijn langdurig tegen roest van wateroverlast. Het gereduceerd aantal componenten en de ingedrukte schroeven vergemakkelijken de montage en tevens het onderhoud van deze nieuwe industriële sectionaaldeuren.

Voor nog meer beveiliging tegen mogelijke inbraken beschikken alle deuruitvoeringen en -afmetingen van de nieuwe 60-serie over een standaard optilbeveiliging aan beide zijden van de poort. Optioneel biedt Hörmann ook een extra inbraakbeveiliging die beantwoordt aan de eisen van weerstand Klasse RC 2 volgens DIN / TS 18194.

Ontdek meer over de nieuwe sectionaalpoorten van Hörmann en neem een kijkje op de website. Deze zijn vanaf nu beschikbaar op de markt.

GERELATEERDE DOSSIERS