Doorzoek volledige site
18 augustus 2021

OBO levert vloerdozen voor vernieuwde crypte Sint-Baafskathedraal

Illustratie | © OBO Betterman

De Sint-Baafskathedraal onderscheidt zich vooral door het Lam Gods. Dit meesterwerk van laatmiddeleeuwse kunst is een echte bezoekersmagneet. De crypte van de kathedraal dient als uitgangspunt voor het bezoek aan het Lam Gods. Deze werd tijdens dit project dan ook gerenoveerd en heringericht. In het kader daarvan werd hier ook de ronde vloerdoos GES R2 van OBO geïnstalleerd. Vooral de combinatie van functionaliteit en design van de GES R2 gaf de doorslag.

Jaarlijks komen ongeveer 1 miljoen bezoekers naar Gent om er de Sint-Baafskathedraal te bezoeken. De kathedraal heeft nu een nieuw bezoekerscentrum gekregen, en aanvullend werd ook de crypte gerenoveerd.

De beide delen van het gebouw zijn voortaan met elkaar verbonden en bieden de bezoekers, die uit de hele wereld komen, een optimale beleving. De moderne technologieën die daarbij worden ingezet, garanderen de bezoekers daarenboven een unieke kunstervaring.

 

Elegante design

De ronde vloerdozen van de GES R2-serie leveren stroom en data precies daar, waar deze nodig zijn. Door hun onopvallende look, hun hoge belastbaarheid en hun veelzijdige functionaliteit waren ze de ideale oplossing voor de crypte van de Sint-Baafskathedraal.

De vloerdozen vallen op door het elegante design en geven ook bestaande hoogwaardige vloeren nog een extra boost. De vloerdozen van de GES RS-serie zijn in verschillende materialen en uitvoeringen leverbaar. In de crypte van de Sint-Baafskathedraal in Gent werden twee varianten ingebouwd: de variant van gegoten zink met tubus en de variant van gegoten zink met klapdeksel.

Bekijk ook de video op de website van OBO Bettermann.

GERELATEERDE DOSSIERS