Doorzoek volledige site
24 augustus 2021

Abscis Architecten maakt kantoren Van Tornhaut klaar voor de toekomst

Illustratie | Jeroen Verrecht
Illustratie | Jeroen Verrecht
Illustratie | Jeroen Verrecht
Illustratie | Jeroen Verrecht
Illustratie | Jeroen Verrecht
Illustratie | Jereo
Illustratie | Jeroen Verrecht
Illustratie | Jeroen Verrecht

Abscis Architecten gaf de kantoren van bouwfirma Van Tornhaut in Aalter een make-over. Naast directiekantoren, akoestische vergaderboxen en flexplekken laat het nieuwe kantoor ook veel ruimte voor informele ontmoetingen. Tapijt en houtaccenten zorgen voor een warm interieur.

Bij het herinrichten van de kantoren voor Van Tornhaut werd de ruwbouw van het GEO Center als tabula rasa gezien. De nieuwe inrichting omvat twee primaire kernen. Drie akoestische vergaderboxen en de directiekantoren verdelen het grotere plan in verschillende in elkaar vloeiende zones. Informele plekken afgewisseld met flexplekken worden akoestisch gescheiden van zones waar concentratie vereist is. Magneetwanden en atypische grote tafelelementen zorgen voor voldoende legruimte voor plannen en documenten.

 

Transparantie

De vele glazen wanden zorgen voor een zekere transparantie binnen het bedrijf. Gordijnen kunnen zorgen voor een visuele scheiding en een gevoel van privacy waar nodig. De buitenruimte wordt naar binnen getrokken door middel van een inpandig terras. Dit terras grenst aan de keuken, waar een atypisch barmeubel de eyecatcher is en het bedrijf en de klanten geregeld samenbrengt (overleg, presentaties, pitches, recepties, informele ontmoetingen,…) binnen een ontspannen sfeer.
 

Warm interieur

Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met tapijt en houtaccenten om een warm interieur te creëren in combinatie met de meer strakke, op maat gemaakte meubelobjecten. Op bepaalde plaatsen werden de structuur van het gebouw en de technieken zeer zichtbaar gelaten en werd er met plafondeilanden gewerkt. Op andere plaatsen werd gekozen voor een meer afgewerkt plafond van houtwolcement.

GERELATEERDE DOSSIERS