Doorzoek volledige site
24 augustus 2021

Jamaer Architecten ontwerpt flexibel advocatenkantoor in Beringen

Illustratie | Jamaer Architecten
Illustratie | Jamaer Architecten
Illustratie | Jamaer Architecten

In Beringen rijst sinds kort een multifunctioneel advocatenkantoor uit de grond. Het ontwerp van Jamaer Architecten legt de nadruk op flexibiliteit zodat het kantoorgebouw in de toekomst mee kan evolueren.

De nieuwbouw voor het advocatenkantoor Advocom komt te liggen langs de Paalsesteenweg en zal een dertigtal medewerkers huisvesten. Het is vormgegeven als een strak rechthoekig volume met een hedendaagse uitstraling, waarbij de beleving zich afspeelt binnenin het gebouw. Daarbij staat het welzijn van de werknemers voorop.


Flexibel

Er is gekozen voor een eenvoudige draagstructuur waardoor de vrije indeling van de kantoorruimte maximaal wordt benut. Ook de doordachte plaatsing van de ramen, trap en lift zorgen voor de nodige flexibiliteit zodanig dat de kantoorruimte mee kan evolueren in functie van de noden.

Het perceel vertoont een sterke helling aan de achterzijde, waardoor de gelijkvloerse verdieping aan de voorzijde, overgaat naar de eerste verdieping aan de achterzijde. Hierdoor werd het mogelijk de ondergrondse bouwlaag aan de achterzijde als volwaardige kantoorruimte in te richten.


Energieneutraal

Verder is het multifunctionele advocatenkantoor energieneutraal dankzijde toepassing van hernieuwbare energie.