Doorzoek volledige site
26 augustus 2021

Ook drie interieurprojecten maken kans op Dezeen Award 2021

Kantoor PUUR interieurarchitecten Illustratie | Stijn Bollaert

De Britse architectuursite is alle longlists aan het bekendmaken voor de Dezeen Awards 2021. Net als op de architectuurlonglist prijken ook op de interieurlonglist die Belgische projecten, meer bepaald het nieuwe kantoor van PUUR interieurarchitecten, woning WADV van BASIL architecture en het nieuwe interieur voor Optiek Hons in Stokkem van Zware Jongens

Maar liefst 300 projecten haalden de Dezeen Awards Interiors longlist. Een professionele jury met onder meer Kelly Wearstler, Martin Brudnizki, en Anouska Hempel gaat alle projecten beoordelen en maakt in september de shortlist bekend. In oktober wordt de winnaar in elk van de twaalf categorieën bekendgemaakt. Eén project zal gekroond worden tot 'beste interieur van 2021'. 


Kantoor PUUR interieurarchitecten, Antwerpen

Met het concept ‘Arsenale’ in het achterhoofd begon PUUR interieurarchitecten aan de renovatie van zijn nieuwe kantoorruimte. Een industriële ruimte met een ruw en circulair materialenpalet is het resultaat. “Het kantoor helpt ons in wat we doen. Dat is exact wat we willen bereiken voor al onze klanten: een versterkend interieur.” (lees meer). Jan Geysen van PUUR interieurarchitecten doet binnenkort tijdens ons webinar zijn visie op het kantoor van de toekomst uit de doeken. 


Woning WADV, Aalter van BASIL Architecture

Het terrein werd voorheen getypeerd door een archetypische chalet fungerend als vakantiewoning in de bossen van Aalter. Om dit vakantiegevoel te bewaren werd er geopteerd het bestaande chaletvolume te bewaren en te laten uitdijnen in een ritmiek van daken, wederom uitgevoerd in een houten beplanking. Evenwijdig met de straat wordt een gouden gevelpartij gecreëerd haaks op het woonvolume, als onthaalzone voor bewoners en gasten. Diezelfde warme goudaccenten worden herhaald in het buitenschrijnwerk en het interieur. Ze vormen een warme natuurlijke toets binnen de groene context.

De woonvertrekken, een opeenvolging van zithoek, eetkamer en keuken, vormen een‘belvedere’ op de omringende fauna en flora. De slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde, gericht op de meer intiemere tuinzones, met tussenliggend de badkamer en saunaruimte welke zich wederom maximaal opent naar de tuin.


Hons, Stokkem van Zware Jongens

Licht, helder, dynamisch en sereen, dat zijn de kernwoorden die het ontwerp van het Belgisch-Nederlandse Zware Jongens voor Optiek Hons samenvatten. Het gebruik van spiegels, slim ontwerp en doordachte materialisatie versterken de ervaring van de klant en introduceert ruimtelijkheid in deze kleine winkelruimte.