Doorzoek volledige site
10 september 2021

Antwerp Real Estate 2021 in teken van impact corona op kantorenmarkt

Illustratie | Pixabay

RES vzw organiseert op 5 oktober Antwerp Real Estate 2021. Met de vraag of we voor de grote ommekeer staan, opent RES het debat rond de impact van corona op de kantorenmarkt. Verschillende experts - zoals onder meer Peter St John, architect-zaakvoerder van Caruso St John Architects - geven hun visie op de uitdagingen én kansen. 

Staan we voor de grote ommekeer? COVID-19 heeft tot een drastische wijziging geleid van onze organisaties en de manier waarop ze functioneren. Telewerk werd de norm en zal ook na de gezondheidscrisis van tel blijven. Zijn die miljoenen vierkante meters aan kantoorruimte dan nog wel nodig? De reconversie van kantoorgebouwen naar multifunctionele ruimtes en woningen zou het antwoord kunnen zijn. Tegelijk zouden we op die manier ook tegemoetkomen aan de nood aan betaalbaar wonen op goed bereikbare locaties.

Tijdens Antwerp Real Estate 2021 krijgt u antwoord op dit soort vragen. RES geeft een overzicht van de jongste ontwikkelingen en trends in de vastgoedsector en meer specifiek in de kantorenmarkt.

Verschillende experts onder wie Maxime Kumpen, managing director CBRE en Rikkert Leeman, CEO Alides geven hun visie op deze uitdagingen én kansen. Peter St John, architect-zaakvoerder van Caruso St John Architects toont aan de hand van een concrete case aan dat reconversie van bestaande gebouwen hét thema van de toekomst is. Tenslotte geeft Michael Librecht, director property Europe bij Coca-Cola een voorbeeld uit de praktijk. Hoe kijken zij als groot internationaal bedrijf naar hun vierkante meters?

VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck leidt het congres in goede banen.

Het volledige programma en een inschrijflink kan je hier terugvinden. 

 

GERELATEERDE DOSSIERS