Doorzoek volledige site
27 september 2021

Brachot Surfaces introduceert Terra: sobere maar veelzijdige natuursteen

Illustratie | © Brachot

Brachot Surfaces neemt deel aan Architect@Work en doet dat met een nieuw product. De kwartsiet Terra wordt in primeur onthuld tijdens Architect@Work in Parijs op 23 en 24 september 2021. Daarna zal hij ook te zien zijn in Kortrijk, Brussel en Lyon. Het is een natuursteen die zich meteen inschrijft in de rijke traditie van innovatie die Brachot Surfaces kenmerkt. 

Eenvoud siert: dat is de filosofie achter Terra. Deze Braziliaanse kwartsiet oogt sober, maar is in wezen een zeer complexe en veelzijdige natuursteen. De fascinerende structuren gecombineerd met de uitzonderlijke hardheid en een elegante adering maken Terra een aantrekkelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal voor interieurtoepassingen, zoals keukenwerkbladen, wandbekleding, vloeren, trappen, enzovoort. 

Terra speelt ook in op de interieurtrends. Niet in het minst met de bruine kleurtinten en adering die elke plaat een unieke uitstraling geven. Dit rustige kleurenpalet speelt in op de trend van natuurlijke, aardse tinten en materialen in het interieur. 

Terra beantwoordt ook de stijgende vraag naar kwartsiet. Die populariteit heeft het materiaal te danken aan de combinatie van elegante looks en een hoge hardheid en onderhoudsvriendelijkheid. Tegelijk is Terra ook een bijzonder exclusief en kwalitatief product uit de Braziliaanse bodem, in Europa exclusief te verkrijgen bij Brachot Surfaces. 

 

Zo hard als glas

Terra is een kwartsiet met Braziliaanse oorsprong. Deze natuursteen is een metamorf gesteente uit zandsteen van miljoenen jaren oud. De kwartsmineralen smolten door hitte en hoge druk samen tot een zeer compact en hard materiaal. Zo hard als glas.

 Door zijn hardheid is kwartsiet zo geschikt voor binnentoepassingen met intensief gebruik. Het is onderhoudsvriendelijk en kras-, zuur- en hittebestendig. Dat kwartsiet ook hoog scoort op het vlak van esthetiek, maakt het een ideaal materiaal als duurzaam keukenwerkblad, maar ook om traptreden, muurbekleding, douchewanden, schouwen, enzovoort uit te verzagen.

 

Cradle-to-cradle

Een natuursteen zoals kwartsiet is eeuwenoud en werd gevormd door de natuur. Natuursteen verbruikt dus geen energie en stoot geen CO² uit. Het bevat geen schadelijke stoffen en kan dan ook makkelijk gerecycleerd of hergebruikt worden in andere toepassingen. Dit maakt natuursteen een zeer milieuvriendelijk bouwmateriaal met een lange levensduur, dat als geen ander aan het cradle-to-cradleprincipe voldoet. 

Natuursteen is ook zuinig in productie, plaatsing en dagelijks gebruik. Brachot en haar Family Members gaan hier nog een stapje verder in. Onder de baseline Crafting Value for Future Generations zetten ze het duurzame karakter van natuursteen extra kracht bij door een voortdurende zoektocht naar innovatieve en duurzame ontginnings-, productie- en distributiemogelijkheden.

 

Terra op Architect@Work 

“Terra” verwijst niet enkel naar de bruine kleur van deze Braziliaanse kwartsiet. De naam weerspiegelt ook de oorsprong van het materiaal en van de mens. Terra is een terugkeer naar pure eenvoud. En zo is de stand tijdens Architect@Work in Parijs, Kortrijk, Lyon en Brussel ook opgevat. Met pure, eenvoudige vormen laten we het materiaal voor zich spreken. 

De cirkel is het focuspunt en staat symbool voor de globale reis die Terra aflegde. Daarnaast is het de perfecte illustratie van het duurzame karakter van deze natuursteen dat het cradle-to-cradleprincipe onderschrijft.

Er worden verschillende afwerkingen getoond die meteen de elegante lijnen, mogelijke structuren en veelzijdigheid van kwartsiet schetsen:

  • Gepolijst: een glanzende, gladde afwerking die de kleuren intenser maakt
  • Aquajet: een robuuste afwerking die de intense, natuurlijke kleur accentueert
  • Letano: een matte afwerking in leather touch die de natuurlijke kleurschakeringen extra benadrukt
  • Sensato: een zachte afwerking die de steen een aangename aanraking schenkt 

GERELATEERDE DOSSIERS

Gerelateerde agendaberichten