Doorzoek volledige site
27 september 2021

Sikafloor PurCem: stevig, functioneel, onderhoudsvriendelijk en antislip vloersysteem

Illustratie | © Sika

In Ardenne Volaille, een slachthuis in Bertrix, liet een speciale infrastructuur toe de verschillende fases (zoals slachten, uitsnijden, verpakken en uiteindelijk transporteren naar de klanten) te groeperen. De uitdaging bestond erin om de dynamiek van dit innoverend concept te integreren binnen het bestaand gebouw. Daar hoorde ook een juiste keuze op vlak van vloersysteem bij. De Sikafloor PurCem vloersystemen voldeden aan die vraag.

De vloeren werden in twee delen verdeeld : een eerste zone ‘slachten’ en een tweede zone ‘verwerking’. In functie van de toepassingen werden verschillende eisen vooropgesteld. De vloer van de zone ‘slachten’ moest stevig, functioneel, onderhoudsvriendelijk en tegelijkertijd antislip zijn; de vloer van de zone ‘verwerking’, duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Er werd gekozen voor de Sikafloor PurCem vloersystemen, een oplossing die voldeed aan de eisen van de klant op vlak van de verschillende ruimtebestemmingen en de uniformiteit tussen de verschillende ruimtes.

 

3-compontenen watergedragen vloer

De verschillende zones werden uitgevoerd met Sikafloor-21N PurCem, een 3-compontenen watergedragen, gemiddeld sterke tot sterke, gekleurde polyurethaan gemodificeerde vloer met zelfnivellerende eigenschappen.

Zone 1: Sikafloor-21 N PurCem ingestrooid. Dit was het meest geschikte systeem dat aan alle vereisten kon voldoen en een antislip afwerking kon garanderen. De bestaande beton werd kogelgestraald en onmiddellijk werd een laag Sikafloor-21 N PurCem met ingestrooid kwartszand toegepast. Tijdens het aanbrengen en dankzij de keuze van de korrelgrootte, kon men een antislip en onderhoudsvriendelijk afwerking bekomen. De afwerking werd vervolledigd door het toepassen van een laag Sikafloor-31N PurCem om de kleur te uniformiseren.

Zone 2: hier werd Sikafloor-21 N PurCem met een gladde afwerking gebruikt voor een onderhoudsvriendelijk gebruik. Sikafloor-21 N PurCem, met een glad of ingestrooid oppervlak, heeft een oplossing kunnen bieden aan de verschillende vereisten op de respectievelijke werkgebieden.

GERELATEERDE DOSSIERS