Doorzoek volledige site
18 september 2013 | JAN DANEELS

2020 Challenge: uitzonderlijk 9 projecten in de running, al 1849 stemmen uitgebracht

Ingenium, Cenergie, ARCADIS Belgium, BURO II & ARCHI+I, VK Engineering, Dienst infrastructuur KAHO Sint-Lieven en studiebureau boydens. Dat zijn de zeven studiebureaus die met 9 projecten op de shortlist zijn beland van de 2020 Challenge, de innovatiewedstrijd voor Belgische advies- en studiebureaus. Tot en met 26 september kan iedereen zijn stem uitbrengen op de website www.2020challenge.be. Tot nu toe werd al 1849 keer gestemd.
Ingenium, Cenergie, ARCADIS Belgium, BURO II & ARCHI+I, VK Engineering, Dienst infrastructuur KAHO Sint-Lieven en studiebureau boydens. Dat zijn de zeven studiebureaus die met negen projecten op de shortlist zijn beland van de 2020 Challenge, de innovatiewedstrijd voor Belgische advies- en studiebureaus. Op donderdag 26 september worden de drie winnaars van de hoofd-, pers- en juryprijs bekend gemaakt. Tot en met 26 september kan iedereen zijn stem uitbrengen op de website www.2020challenge.be. Tot nu toe werd al 1849 keer gestemd.Naar aanleiding van de beurs HVAC op 26 en 27 september in Brussels Expo organiseren beursorganisator easyFairs, ORI (brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België) en Redactiebureau Palindroom de derde editie van de 2020 Challenge. De wedstrijd voor advies- en ingenieursbureaus wil projecten belonen waarin innovatieve technieken de basis vormen voor een duurzaam concept.

Hoog niveau

Uit 22 inzendingen heeft een vakjury negen projecten geselecteerd voor de shortlist. Uitzonderlijk maken dus negen projecten in plaats van zes kans op een prijs aangezien de inzendingen van een uitzonderlijk hoog niveau waren. Tijdens de selectie hield de jury rekening met het innovatieve cachet van de projecten, de duurzaamheid en de algemene toepasbaarheid.

Volgende negen projecten wisten een plaatsje te bemachtigen op de shortlist:

• KBC nulenergiekantoor (Gooik): Ingenium
• Zero Energy hoofdkantoor ESV Stebo - Ondernemersatelier (Genk): Cenergie
• Kantoor- en Labogebouw met datacenter (Gent): ARCADIS Belgium
• SD Worx (Hasselt): Cenergie
• Sociale woonwijk Eco-Life Venning (Kortrijk): BURO II & ARCHI+I, Ingenium
• Dienst voor het Bloed - Rode Kruis Vlaanderen (Mechelen): VK Engineering
• Leslokalen als bio-ecologisch testgebouw (Gent): Dienst infrastructuur KAHO Sint-Lieven
• Aurelium NV (Kontich): studiebureau boydens
• WZC Ter Potterie (Brugge): studiebureau boydens

Stemmen voor een van de projecten kan hier.

Publieksprijs, persprijs, prijs van de vakjury

De publieksprijs is weggelegd voor het project dat de meeste stemmen krijgt op de website. Daarnaast zullen ook de pers en de vakjury een prijs toekennen. De prijzen worden overhandigd op donderdag 26 september op de beurs HVAC.


Tentoonstelling

De projecten van de shortlist zullen voorgesteld worden op een tentoonstelling tijdens de beurs HVAC en zullen ook te bekijken zijn op de website www.2020challenge.be en op www.architectura.be. Tot en met 26 september kan iedereen zijn stem uitbrengen op de website www.2020challenge.be of op de beurs zelf.

De 2020 Challenge verwijst naar de doelstelling van de Europese Unie om tegen 2020 zowel de CO2-uitstoot als het energieverbruik met 20% te verlagen. Innovatieve oplossingen van onze Belgische advies- en ingenieursbureaus zullen daar zeker toe bijdragen. De 2020 Challenge is een initiatief beursorganisator easyFairs, ORI (brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België) en Redactiebureau Palindroom en Architectura.