Doorzoek volledige site
19 oktober 2021 | LIESBETH VERHULST

Muller Van Severen viert tiende verjaardag met nieuw boek en tentoonstelling (WIN een exemplaar)

Illustratie | Walther König, 2021

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het het Belgische designduo Muller Van Severen, wordt een nieuw boek gelanceerd met de titel Muller Van Severen. Dialogue (2021, Walther König). Aan de hand van gesprekken en visuele referenties gaat deze publicatie op zoek naar de oorsprong en de complexiteit van het DNA van het oeuvre van het Belgische ontwerpduo. Curator Jan Boelen verkent hun universum door middel van een reeks interviews met hen, met curator en criticus Beatrice Galilee, en met architecten Arno Brandlhuber en Sam Chermayeff in een boek dat zorgvuldig is vormgegeven door Atelier Sven Beirnaert. Het boek werd gelanceerd op de tentoonstelling '10 Jaar Muller Van Severen. In Dialoog met de Collectie' in Design Museum Gent en zal vanaf eind oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn in de boekhandel. Architectura.be mag een exemplaar wegschenken aan haar lezers. 

Muller Van Severen, het Gentse ontwerpersduo met internationale faam, viert in 2021 zijn tiende verjaardag. Fien Muller (1978) en Hannes Van Severen (1979) werken sinds 2011 aan een inspirerend oeuvre van meubels en andere objecten op het kruispunt tussen design en beeldhouwkunst. Zij worden beschouwd als een van de meest beeldbepalende ontwerpers van dit moment.

Naast het boek viert Muller Van Severen dit eerste decennium met hun eerste grote tentoonstelling in hun thuisstad Gent. De tentoonstelling '10 Jaar Muller Van Severen. In dialoog met de collectie' opende de deuren op 9 oktober en loopt nog tot 6 maart in Design Museum Gent. Muller Van Severen brengt er een prikkelende dialoog tussen stukken uit de collectie van het museum en hun eigen werk. Daarnaast stellen ze hun parcours voor aan de hand van tien sleutelfiguren die hun pad mee bepaald hebben. Het wordt de laatste tentoonstelling in Design Museum Gent voor het ongeveer twee jaar sluit. Meer info over '10 Jaar Muller Van Severen. In dialoog met de collectie' vind je via deze link.


WIN WIN WIN!

Architectura.be mag één exemplaar van dit boek wegschenken. Word jij graag de gelukkige winnaar? Stuur dan als de bliksem het antwoord op volgende vraag naar info@architectura.be: in welke kunstdiscipline zijn Fien Muller en Hannes Van Severen allebei opgeleid aan Sint-Lucas?  De winnaar wordt geloot door een onschuldige hand uit ons redactieteam. 

GERELATEERDE DOSSIERS