Doorzoek volledige site
02 november 2021

Eerste monografische tentoonstelling URA opent binnenkort in BOZAR

Illustratie | Diptych door URA Yves Malysse Kiki Verbeeck, gebaseerd op originele foto's van Filip Dujardin

Op 10 november 2021 opent de eerste monografische tentoonstelling van het Brusselse architectenbureau URA in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Solid Senses behoort tot de reeks van tentoonstellingen, opgestart door A+ Architecture in Belgium en Bozar in 2019, gewijd aan Belgische architectenbureaus die de laatste jaren internationale aandacht hebben getrokken.

In de tentoonstelling krijg je in een opeenvolging van zeer verschillende zalen een inkijk in hun werk dat de grens houdt tussen het rationele en het emotionele, het pragmatische en het intuïtieve, het functionele en het buikgevoel. Aan de hand van sculpturale maquettes, kortfilms en foto’s ontdek je de gerealiseerde en nog lopende projecten van het bureau. De expo schenkt je ook een blik op de manier van werken van URA, enerzijds hoe ze intuïtief onderzoeken hoe een gebouw zich kan nestelen in de context, en anderzijds hoe ze op een zeer pragmatische en analytische manier werken met het programma.

De openingslezing door Yves Malysse en Kiki Verbeeck vindt plaats op 9 november 2021 in het Paleis voor Schone Kunsten. De openingslezing vormt een gelegenheid om meer te weten te komen over hun praktijk en de eerste monografische tentoonstelling die eraan gewijd is. Na de lezing wordt de tentoonstelling in de Horta-hal plechtig geopend.

Solid Senses gaat gepaard met een publicatie die een aanvullende kijk biedt op hun praktijk. Deze co-productie door A+ Architecture in Belgium, Bozar Books en Koenig Books bevat een twintigtal projecten, waaronder de meest gekende en bekroonde. Dit boek werd gepubliceerd in 2020.

De tentoonstelling loopt tot 16 januari 2022. Alle info kan je hier terugvinden.