Doorzoek volledige site
02 november 2021

Introductie van een nieuwe generatie schuifdeursystemen

Illustratie | © Reynaers Aluminium
Illustratie | © Reynaers Aluminium
Illustratie | © Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium lanceert het MasterPatio schuifsysteem. Deze nieuwe generatie schuifdeuren hebben een strak design en combineren hoge thermische isolatiewaarden met een verbeterd productie- en installatiecomfort. MasterPatio is compatibel met MasterLine 8 en biedt heel wat ontwerpmogelijkheden.

MasterPatio is ontworpen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende marktbehoeften van architecten en constructeurs. Het resultaat: een product dat is ontworpen om de creatieve vrijheid van de architecten en het vakmanschap van constructeurs te ondersteunen, en de levenskwaliteit in de woningen te verbeteren.

 

Strak design en architecturale vrijheid

MasterPatio van Reynaers Aluminium vult de MasterLine 8 reeks aan. Omdat de diversiteit van de Masterline 8 producten gekoppeld wordt aan de prestaties en afmetingen van MasterPatio, is dit assortiment geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Deze schuifsystemen zijn niet alleen bestand tegen zware windbelastingen bij hoogbouw, ze leveren ook thermische prestaties op passiefhuisniveau.

Componenten en toebehoren, zoals sloten en ontvangers, zijn veelal weggewerkt of verzonken in de profielen. Bovendien worden de zichtlijnen consistent gehouden door de glijdende delen, verstevigingen en andere dwarsprofielen heen.

Met MasterPatio kunnen ontwerpers een strakke gevel creëren, van vloer tot plafond. Vleugelhoogtes tot 3,6 m en tot 400 kg voor bewegend glas, en vaste ruiten tot 1200 kg, zijn met succes getest en kunnen worden toegepast in veeleisende projecten. Door de omkeerbare vleugels is binnen- en buitenbeglazing met dezelfde profielen mogelijk. Zelfs bij hoge windbelastingen tot 600 Pa zorgen de afdekprofielen ervoor dat er geen water vrijkomt.

Bij de ontwikkeling was een strak ontwerp altijd een van de belangrijkste drijfveren. Zo ontstonden de slanke zichtlijnen van MasterPatio, met glas-profielverhoudingen tot 90%. De uitgelijnde oppervlakken vertonen geen zichtbare plastic of rubberen componenten, maar zijn toch robuust en sterk genoeg voor alle toepassingen. Het frame kan volledig worden weggewerkt en de vleugels hebben een zichtbare breedte van 87 mm, net als de MasterLine 8. Overal waar het zinvol is, worden afmetingen gedeeld om de systemen eenvoudig, efficiënt en stijlvol te kunnen combineren.

 

Minder is meer, ook in de bouw

Het systeem werd ontworpen om constructeurs een eenvoudig, betrouwbaar en probleemloos bouwproces te bieden door het risico van herbewerking sterk te verminderen. Dankzij functies zoals voorbewerkte drainage en eenvoudige uitlijning van systeemcomponenten wordt de fabricagesnelheid opgedreven. Door de grote variatie in profiellengtes ontstaat er minder afval. MasterPatio deelt artikelen en ontwerpkenmerken met MasterLine 8. Hierdoor ontstaat er meer consistentie tussen de aluminiumoplossingen en is er minder voorraad nodig. Met MasterPatio kan er snel aan de slag worden gegaan. Het systeem bouwt immers voort op de expertise van Reynaers Aluminium en deelt ook artikelen en concepten met MasterLine 8.

Bouwelementen zoals glassteunen, sluitpunten en ontvangers laten zich gemakkelijk positioneren en afstellen. Bovendien garanderen de grotere overlappingen een kwalitatieve afwerking tijdens en na het installatieproces.

Door de veelzijdigheid van MasterPatio en MasterLine kan de voorgestelde oplossing perfect worden afgestemd op de wensen van de klant. Reynaers' reputatie voor hightech kwaliteitsproducten en de voortdurende introductie van innovatieve systemen, biedt constructeurs een scala aan upsellmogelijkheden.