Doorzoek volledige site
17 september 2013 | KEVIN MOENS

Thomas Rau wint ARC13 Oeuvre Award

Thomas Rau, architect en CEO van RAU - Turntoo is de winnaar van de ARC13 Oeuvre Award. Rau wil mensen duurzaam laten leven en pleit voor een circulaire economie, Turntoo en duurzaamheid. In deze systeemverandering worden producten niet meer verbruikt maar gebruikt. Daarbij borduurt hij voort op het C2C-gedachtegoed waarbij duurzaamheid ontstaat door de cycli van zowel technische als natuurlijke producten te sluiten.
Thomas Rau, architect en zaakvoerder van RAU is de winnaar van de ARC13 Oeuvre Award. Rau wil mensen duurzaam laten leven en pleit voor een circulaire economie, Turntoo en duurzaamheid. In deze systeemverandering worden producten niet meer verbruikt maar gebruikt. Daarbij borduurt hij voort op het C2C gedachtegoed waarbij duurzaamheid ontstaat door de cycli van zowel technische als natuurlijke producten te sluiten.
De jury looft Thomas Rau om zijn inspirerende bijdrage aan de maatschappelijke en architectonische agenda, iets wat in haar ogen geen enkele andere architect hem op deze wijze en op dit gebied op dit moment nadoet. Rau trekt volle zalen en weet met zijn verhaal zowel vakgenoten als het grote publiek te bereiken. Zijn visie op de manier waarop de gebouwde omgeving kan wordt gemaakt, inspireert zowel publiek als opdrachtgevers, adviseurs en bouwers. Zijn denken heeft in de ogen van de jury tevens grote betekenis voor de architectengemeenschap.


Architecten als productontwikkelaars

Door de link naar de toeleverende industrie geeft het een doorkijk naar de potentieel nieuwe rol van architecten als productontwikkelaars. Ook de oplossingen die Rau aanreikt voor de weeffouten in de huidige ontwerp- en uitvoeringspraktijk, acht de jury buitengewoon relevant. De weg die Thomas Rau wijst naar een andere manier van produceren en ontwerpen, stelt de jury als een lichtend voorbeeld.

Lees verder op de Architect.

Bron: de Architect.