Doorzoek volledige site
02 december 2021 | TIM JANSSENS

Kwalitatieve binnenafwerking en maatmeubilair voor H.Essers

. “De architecten hadden voor alle ruimtes een specifieke uitstraling en beleving voor ogen“, vertelt Philippe Peters. Illustratie | studio-vision.be

Jansen the Building Company (Zonhoven) werkte het nieuwe hoofdkantoor van H.Essers tot in de puntjes af en plaatste ook het benodigde maatmeubilair. “ILB Architecten had voor alle ruimtes een specifieke uitstraling en beleving voor ogen“, vertelt Philippe Peters, projectdirecteur bij Jansen the Building Company. “Dat resulteerde in een gevarieerd takenpakket: chapewerken en een terrazzo betonvloer op de benedenverdieping, kamerhoge glazen wanden voor de kantoren, vergaderruimtes en het auditorium … Dit alles met respect voor de brandtechnische en akoestische eisen, zonder het architecturale aspect en de ruimtelijke look-and-feel uit het oog te verliezen."

"Gezien de strakke timing hebben we een volledig draaiboek opgesteld voor de materiaalleveringen om de coördinatie met de gevelbouwer en de andere onderaannemers te optimaliseren", legt Philippe Peters uit. "Door de vertragingen bij de installatie van de HVAC en elektriciteit stonden we voor een race tegen de tijd om alles tegen de zomer klaar te krijgen. Gelukkig waren we niet aan ons proefstuk toe en konden we terugvallen op onze ruime knowhow om deze uitdagende klus te klaren.”

 

Veeleisende opdracht

“Qua maatmeubilair, dat vervaardigd is door onze eigen schrijnwerkerij, ging het om een behoorlijk divers pakket”, pikt productiecoördinator Jo Martens in. “Op het gelijkvloers stonden we in voor de grote inkombalie, de zwevende aluminiumleggers in de vergaderzalen en de afwerking van de hoofdkeuken. Op de kantoorverdiepingen realiseerden we standaard printcorners, zitboots en kitchenettes (onder meer met behulp van HIMACS). Op het directieniveau ging het om hoogwaardig maatmeubilair voor de print- en coffee corner en vestiairekasten (onder meer in fineereik). En op de topverdieping namen we de bar, de lattenwand (100 m²), marmeren lavabomeubels en kamerhoge sanitaire HPL-wanden voor onze rekening. Het was allemaal redelijk kort dag, dus we hebben enkele weekends doorgewerkt om de vooropgestelde deadline te kunnen halen. Vandaar dat we erg tevreden zijn dat we deze veeleisende opdracht tot een goed einde hebben gebracht, net als H.Essers! We zijn trots dat we zo’n hoge afwerkingsgraad konden garanderen in het nieuwe hoofdkwartier van dit vooruitstrevende en snelgroeiende bedrijf, waarvan de uitstraling tot ver buiten onze Limburgse regio reikt.”