Doorzoek volledige site
12 januari 2010

NAV en AINB nemen grootformaattegels onder de loep op Stone Expo

Van 23 tot en 25 januari vindt in Flanders Expo de derde editie plaats van Stone Expo, de grootste vakbeurs in de Benelux voor natuursteen, keramiek, kwartscomposiet en toebehoren. In het kader van deze beurs organiseren NAV en AINB in samenwerking met Beltrami en Inter-Ceram een seminarie rond grootformaattegels.

Van 23 tot en 25 januari vindt in Flanders Expo de derde editie plaats van Stone Expo, de grootste vakbeurs in de Benelux voor natuursteen, keramiek, kwartscomposiet en toebehoren. In het kader van deze beurs organiseren NAV en AINB in samenwerking met Beltrami en Inter-Ceram een seminarie rond grootformaattegels.

Het formaat van tegels blijkt geen grenzen meer te kennen. Wat vandaag groot is, is morgen alweer klein. Kan deze trend van steeds maar groter zich blijven doorzetten of zijn er te respecteren begrenzingen, voorschriften?


Foto: Beltrami


Dit seminarie neemt de bijzondere aandachtspunten onder de loep die gekoppeld zijn bij het plaatsen van grootformaattegels:
 
• Hoe benader ik als architect een grootformaat-tegelwerk?
• Welke zijn de specifieke aandachtspunten bij de plaatsing van grootformaattegels?
• Welke kritieke punten haal ik aan in mijn lastenboek bij plaatsing van grote tegels?
• ….
 
Programma

10.00u    Ontvangst & Verwelkoming
10.25u    Specifieke aandachtspunten bij de plaatsing van grootformaattegels - Door dhr. Peter Goegebeur
11.05u    Grootformaattegels in natuursteen - Door dhr. Pascal Rommel – Beltrami
11.25u    Vloerrevolutie binnen renovatie zelfs met ultra grote formaten - Door dhr. Hank Pijpstra – Inter-Ceram
11.45u    Vragenronde
12.00u    Afsluitende receptie op de stand met aansluitend vrij bezoek aan Stone Expo.
 
Kostprijs:
 - NAV-leden en AINB-leden gratis
 - Niet leden betalen 10 EUR aan de ingang
Bij uw inschrijving voor het seminarie hoeft u zich niet meer online te registreren voor de beurs.

 

Alle info:
  Hans Wynant – 050/47.46.70

    


 
 
9000 bezoekers verwacht op Stone Expo

 

Stone Expo verwacht zo’n 9.000 bouwprofessionals waaronder ook heel wat architecten en studiebureaus. Voor het eerst is de organisatie van Stone Expo in handen van Artexis.

 

Online registratie

U kan zich als professioneel gratis registreren via de website. Zo bespaart u tijd en geld, want uw gratis toegangsbewijs wordt u gewoon toegestuurd per e-mail. Print het af en breng het mee op 23, 24 of 25 januari. Zo bent u zeker van een vlotte toegang!

    

Foto's: Beltrami
Nieuwigheden

Zoals het een goede vakbeurs betaamt, vallen er ook op Stone Expo heel wat nieuwigheden tze rapen. Een kleine selectie.

 

Van Houtven – keramische tegels uit gerecycleerd materiaal

Porcelanosa heeft een collectie keramische tegels geproduceerd uit gerecycleerd materiaal, de STON-KER ecologic, die een relevante besparing aan ruwe materialen én een opmerkelijke energiebesparing garandeert.

Saint-Gobain Weber – kleefmortel om gescheurde voegen te vermijden

 Het plaatsen van tegels op balkons of buitenterrassen gaat vaak gepaard met een grote hygrothermische belasting. Het directe gevolg hiervan zijn gescheurde voegen, water dat doorsijpelt tot onder de tegels, gebarsten tegels, of nog erger, tegels die loskomen.
Saint-Gobain Weber Belgium presenteert op Stone Expo twee soorten mortel waarmee men deze problemen kan voorkomen.  Weber.sys flex, is een zeer flexibele mortel, bijzonder geschikt voor het ontkoppelen van tegelwerk onderhevig aan een hoge hygrothermische belasting. Weber.col plus F2, een hoogperformante, zeer sterk vervormbare kleefmortel voor tegels waarmee in alle veiligheid op elke vervormbare en delicate ondergrond kan gewerkt worden (bestaand tegelwerk zonder grondlaag, houten ondergrond, vloerverwarming, balkons en terrassen).

Inter-ceram: flinterdunne volkeramische tegel

Een nieuwe tegelvloer of -wand stond vroeger gelijk aan heel wat kap- en breekwerk. Niet meer met de nieuwe flinterdunne vol-keramische tegel die Inter-Ceram voorstelt op Stone Expo. De serie “More” uit de gloednieuwe Aessential-lijn van de Italiaanse tegelspecialist Caesar kan rechtstreeks op de bestaande tegellaag worden verlijmd. Een besparing op zowel grondstoffen als sloopafval.

Omnicol: poederlijm voor vochtige andryhietvloeren

Omnicol Belgium presenteert onder meer de Omnicem ADF. Met deze poederlijm kunnen tegels op een nog enigszins vochtige anhydrietvloer gelegd worden. Het is een snelverhardende lijm met een goede uitvulmogelijkheid, hoge aanvangshechting en uitstekende verwerking. Hij kan bij een hogere restvochtigheid worden toegepast dan veelal gebruikelijk is. Dat levert tijdwinst op die vooral bij grote projecten aardig kan oplopen.