Doorzoek volledige site
22 december 2021

Dancing Office: infrastructuur die beantwoordt aan het nieuwe werken

Illustratie | © Vitra

De Zwitserse ontwerper en architect Stephan Hürlemann heeft zijn atelier met behulp van de Dancing Wall aangepast aan de nieuwe norm. Hij ontwikkelde dit systeem mobiele multifunctionele wandelementen samen met Vitra als hulpmiddel om flexibel te kunnen werken.

Vroeg of laat keren we - na de coronacrisis - terug naar kantoor en lopen we het risico te vervallen in oude patronen en gedrag. Je vergeet namelijk gemakkelijk afstand te houden. Daarom was het voor Stephan Hürlemann duidelijk dat zijn atelier moest worden heringericht.

De architectuur binnenshuis moest helpen om automatisch de nodige afstand te bewaren en te zorgen voor een veilig gevoel. Dat wordt namelijk niet bereikt door elke werkplek af te zetten met alleen maar tape. Met Dancing Office heeft hij de ideale infrastructuur gecreëerd om op de nieuwe situatie in te spelen.

 

Dancing Wall

De basisfunctie van Dancing Wall is die van een mobiele scheidingswand die gebruikt kan worden om kantoren flexibel in zones te verdelen en tegelijk verticale werkruimte te voorzien. Het bestaat uit een metalen frame dat in verschillende configuraties opgesteld kan worden: als boekenrek, tv-meubel, garderobe, plantenwand of als scheidingswand met verwijderbare whiteboards en prikborden. Het ontwerp laat ook toe om stroomkabels en functionele accessoires te integreren die aangepast kunnen worden om te voldoen aan de behoeften van de onderneming.

De basis van de Dancing Wall is bekleed met massief houten panelen waardoor ze zwaar genoeg is om uiterst stabiel te zijn ondanks de korte lengte van de zijdelingse wielverbindingen, maar toch makkelijk te verplaatsen is.

Diverse combinaties van verschillende Dancing Walls kunnen ontelbare kantoorinrichtingen en werksituaties creëren en in enkele seconden aangepast worden aan verschillende teamgroottes of ruimtefuncties, zonder renovaties, zonder installateurs. Dankzij deze modulariteit is Dancing Wall perfect afgestemd op de veranderende eisen van de moderne werkwereld.

 

Lees er meer over op de website van Vitra.

GERELATEERDE DOSSIERS