Doorzoek volledige site
12 januari 2022

Zuiderse rust in woonproject Olive House

Illustratie | Sapa
Illustratie | Sapa

Work hard, play hard. Vanuit die filosofie stapten de bouwheer en zijn gezin in hun woonproject. Daar hoort, naast groen en een zuiders tintje, minimaal onderhouds- en poetswerk bij. Dat leidde tot praktische keuzes, zonderde esthetische meerwaarde uit het oog te verliezen. De indrukwekkende olijfboom van 580 jaar oud zet meteen de toon. Om voortdurend contact te houden met de tuin werden plafondhoge raampartijen geïnstalleerd. SAPA leverde hiervoor de profielen. 

Een uitdaging waren de plafondhoge raampartijen die het contact met de tuin doorheen de volledige woning behouden. Kjell Geldof van DURALU uit Menen stond in voor de uitvoering van het schrijnwerk. Hij stelde voor de profielen van SAPA te gebruiken. “Als familiebedrijf in de tweede generatie kiezen we vol vertrouwen voor SAPA als leverancier. Ze produceren duurzaam en mogen zelfs claimen dat ze het groen stealuminium op de markt hebben. Hun volledige verticale integratie, van ontmijning tot afgewerkt profiel, maakt dit mede mogelijk. Als professionele klant heeft die totaalaanpak nog heel wat meer voordelen”, licht Geldof toe. Al ruim veertig jaar staat DURALU voor vakmanschap. In eigen atelier verwerkt het team aluminium profielen tot op maat gemaakte ramen, zoals het schrijnwerk van het Olive House. “Hier gebruikten we SAPA Confort Smartline 70 shi voor het schuifraam.Onder meer de sterke thermische prestaties bepaalden mee de keuze voor dit systeem.”

De juiste match tussen uitdaging en oplossing was slechts het begin van DURALU’s bijdrage. In de uitvoeringsfase moest de montageploeg nog enkele specifieke moeilijkheden tackelen. Zo moest de bouwkraan de zware raampartijen helemaal over de woning tillen. Voor de patio, tussen bureau, inkomhal en zithoek, moesten zelfs glaspartijen van 700 tot 800 kilogram nauwkeurig in een beperkte insprong gemanoeuvreerd worden. In totaal werkte een team van een vijftal ervaren werkmannen maar liefst 135 vierkante meter beglazing in. Ook de zwarte afwerkingsdetails aan de gevel en de screens vooraan, die de temperatuur in de kinderkamers aangenaam houden, plaatste DURALU. De Renson Fixscreen M57 met weggewerkte geleiders waarborgt de strakke look van de architectuur.