Doorzoek volledige site
25 september 2013 | JAN DANEELS

Stemmen shortlist zorginnovatiewedstrijd I2C kan nog tot en met 4 oktober

De vakbeurs Expo 60+ pakt dit jaar uit met de zesde editie van de I2C-awards. Tot vrijdag 4 oktober 11 uur kan het publiek via online stemmen bepalen wie de publieksprijzen wint. Een stem uitbrengen kan ook op de beurs EXPO 60+, die loopt van 2 tot en met 4 oktober in de Nekkerhal in Mechelen. De geselecteerde ideeën zullen op de beurs tentoongesteld worden. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober om 15.15 uur in de I2C-zone van Expo 60+.
De vakbeurs Expo60+ pakt dit jaar uit met de zesde editie van de I2C-awards. De shortlist van de wedstrijd is intussen bekend. Tot vrijdag 4 oktober 11 uur kan het publiek via online stemmen bepalen wie de publieksprijzen wint. Een stem uitbrengen kan ook op de beurs EXPO 60+, die loopt van 2 tot en met 4 oktober in de Nekkerhal in Mechelen. De geselecteerde ideeën zullen op de beurs tentoongesteld worden. De prijsuitreiking vindt plaats op 4 oktober om 15.15 uur in de I2C-zone van Expo 60+.
De I2C-inzendingen worden onderverdeeld in drie categorieën. I2C Concept focust op vernieuwende ontwerpen van zorginstellingen. Voor I2C Tools gaan de organisatoren op zoek naar specifieke hulpmiddelen of vondsten die het verblijf van de bewoners of het werk van het personeel vergemakkelijken. Ten slotte is er I2C Industry. Deze categorie staat open voor innovaties van bedrijven. Voor elke categorie wordt er een publieksprijs en een prijs van de vakjury uitgereikt.


I2C Tools


In de categorie Tools ging men op zoek naar specifieke ideeën of hulpmiddelen die het verblijf van bewoners of patiënten of het werk van het personeel veraangenamen. Uit 17 inzendingen koos een vakjury een shortlist van 6 kandidaten: het interactief Xbox 360 Kinect-spel van WZC Witte Meren in Mol, het begeleidingsproject voor kinderen van kankerpatiënten van ASZ in Geraardsbergen, het multimediaal project Mixed Worlds van WZC De Liberteyt in Gent, het culinaire concept van WZC Ten Clercken in Antwerpen, het project Art for Alzheimer van seniorenresidentie Beukenhof in Kalmthout en het selfservicerestaurant op maat van rolstoelpatiënten in UZ Gent.


I2C Concept


Voor de categorie Concept selecteerde de vakjury uit 20 inzendingen een shortlist van 6 projecten: Multisensoriële Low-Visiontuin UZ Gent (Hugo Vervondel, Edward Plancke), residentie Vijverplein in Zutendaal (AROgroup-architectuur), Zorghotel Drie Eiken in Edegem (Ibens-Van Laere-EGM-LLOX-Bureau PARTNERS), woonzorgcentrum Pardoen in Wervik (OCMW Wervik), de neonatale intensieve zorgcampus Gasthuisberg in Leuven (THV AR-TE dJGA STABO) en het rust- en verzorgingstehuis Clarenhof in Hasselt (a2o-architecten).


I2C Industry

Ten slotte is er nog de categorie Industry die innovaties van standhouders op de beurs Expo 60+ in de spotlight plaatst. Dat kan gaan van bijzondere washandjes tot reinigingsapparaten of lattenbodems. Alle inzendingen zijn al gecommercialiseerd.


Prijs van vakjury en publieksjury

De vakjury heeft al beslist wie voor elk van deze drie categorieën de prijs van de vakjury wint. Wie de publieksprijs wint, kan je zelf bepalen door online je stem uit te brengen op de website van I2C (www.i2c.be) of door naar de tentoonstelling te komen op de beurs Expo 60+. Daar kan je alle kandidaten in detail bekijken en je stem uitbrengen.

De I2C-prijs is een initiatief van Probis, organisator van de vakbeurs Expo60+. Probis werkt hiervoor samen met Redactiebureau Palindroom.