Doorzoek volledige site
27 september 2013 | MARIJKE MARIS

Lezing Stefano Boeri in C-mine cultuurcentrum Genk

Met Stefano Boeri (Milaan, 1956) haalt Architectuurwijzer een boegbeeld van de Italiaanse architectuur naar Limburg. Stefano Boeri is architect, docent stedenbouw en gewezen hoofdredacteur van de tijdschriften Abitare en Domus. In 2011 is Boeri door de stad Milaan aangesteld als raadgever voor cultuur, design en mode. Boeri is daarnaast directeur van het architectuurfestival FESTARCH en hij trad al meerdere malen op als curator van tentoonstellingen.

Met Stefano Boeri (Milaan, 1956) haalt Architectuurwijzer een boegbeeld van de Italiaanse architectuur naar Limburg. Stefano Boeri is architect, docent stedenbouw en gewezen hoofdredacteur van de tijdschriften Abitare en Domus. In 2011 is Boeri door de stad Milaan aangesteld als raadgever voor cultuur, design en mode. Boeri is daarnaast directeur van het architectuurfestival FESTARCH en hij trad al meerdere malen op als curator van tentoonstellingen.Bosco Verticale in Milaan
 

Stefano Boeri's praktijk dekt een breed veld: van interieuropdrachten over architectuurprojecten tot masterplans. Zijn bureau Stefano Boeri Architetti concentreert zich voornamelijk op opdrachten in steden in verandering. Telkens zoekt het bureau actief de complexiteit van de hedendaagse stad op. Om de juiste aanpak voor elke specifieke opdracht te vinden, werkt Boeri steeds vanaf het begin van een project samen met diverse publieke en private actoren.


    

Stefano Boeri - La Villa in Marseille 
 


Boeri is ook oprichter van Multiplicity, een uitgesproken interdisciplinaire onderzoeksgroep waarin architecten, stedenbouwkundigen, kunstenaars, communicatiespecialisten, geografen, sociologen en antropologen transformaties in de hedendaagse stad bestuderen. Met Multiplicity heeft Boeri bijgedragen aan onder andere Documenta in Kassel en de Biënnale van Venetië.

Architectuurwijzer nodigt Stefano Boeri uit in het kader van Atelier Limburg-Europa, een denktank die een ruimtelijk handvest voor stadsregio's wil formuleren aan de hand van een experimenteel onderzoekstraject.
Guy Vloebergh (OMGEVING) sluit af met een reflectie op de stedenbouwkundige visie van Stefano Boeri en bekijkt in welke mate deze zin heeft voor Vlaanderen.


Guy Vloebergh

   

Praktisch

De lezing wordt gehouden in het Engels. Ze vindt plaats op woensdag 16 oktober 2013, om 20u15 in het C-mine cultuurcentrum Genk. Tickets kosten 7 euro. U kan ze hier bestellen.