Doorzoek volledige site
30 oktober 2013 | KEVIN MOENS

Symposium ‘Geothermie in gebouwen, van onderzoek naar goede praktijk’

Op 14 november vindt het symposium ‘Geothermie in gebouwen, van onderzoek naar goede praktijk’ plaats in het Infrax-gebouw in Dilbeek in het kader van het Smart Geotherm-project (KU Leuven, WTCB, VITO) en het Geotabs-onderzoekproject. Gedurende de dag wordt uitgelegd hoe geothermische systemen deel kunnen uitmaken van efficiënte energieconcepten voor (middel-) grote gebouwen.
Op 14 november vindt het symposium ‘Geothermie in gebouwen, van onderzoek naar goede praktijk’ plaats in Dilbeek in het kader van het Smart Geotherm-project (KU Leuven, WTCB, VITO) en het Geotabs-onderzoekproject. Gedurende de dag wordt uitgelegd hoe geothermische systemen deel kunnen uitmaken van efficiënte energieconcepten voor (middel-) grote gebouwen.
Een schare aan sprekers maakt u wegwijs in de wereld der geothermie met behulp van volgende kernwoorden: betonkernactivering, comfortmetingen, ontwerp, optimalisatie, dynamische simulatie, regeling, energieperformantie. Nadien krijgt u een rondleiding in het GEOTABS-kantoorgebouw.
Het Smart Geotherm -project loopt nog tot 2017 en predikt de praktijk van geothermie in Vlaanderen, in het Geotabs-project wordt betonkernactivering gecombineerd met de geothermische warmtepomp. Studiebureau Boydens is als projectpartner betrokken bij beide projecten.

Een volledig overzicht van de dag vindt u hier terug. Inschrijven kost 140 euro en doet u via deze link (voor 7 november).