Doorzoek volledige site
07 november 2013 | KEVIN MOENS

31 WAF-awards pronken op de schouw van de winnaars

31 categorie├źn en evenveel winnaars: het World Architecture Festival zit er weer op. Geen Belgische gelukvogels ditmaal, maar het Nederlandse bureau Mecanoo Architecten mocht wel een Award mee naar huis nemen. De Fontys Sporthogeschool in Eindhoven wist de jury te bekoren. In 2014 vindt het festival plaats in Singapore van 1 tot 3 oktober. Kandidaturen kunnen ingediend worden vanaf februari.
31 categorieën en evenveel winnaars: het World Architecture Festival zit er weer op. Geen Belgische gelukvogels ditmaal, maar het Nederlandse bureau Mecanoo Architecten mocht wel een Award mee naar huis nemen. De Fontys Sporthogeschool in Eindhoven wist de jury te bekoren. In 2014 vindt het festival plaats in Singapore van 1 tot 3 oktober. Kandidaturen kunnen ingediend worden vanaf februari.
De jury prees de originele indeling van de school met de sportfaciliteiten op de eerste verdieping waardoor de activiteiten op de transparante begane grond op een natuurlijke manier aansluiten bij de omliggende sportvelden en andere faciliteiten.
Daarnaast was de jury onder de indruk van het gebruik van licht, vooral in de sportzalen. Vides, glas en doorkijkjes zorgen ervoor dat men in het gehele gebouw zicht heeft op sport: “Een traditionele aanpak zou hebben geresulteerd in gesloten dozen”, aldus het juryrapport. Het 16.500 m2 grote sportcomplex werd in 2012 opgeleverd en is een herkenbare en levendige ontmoetingsplek op de Eindhovense sportcampus Genneper Parken. Architect Ellen van er Wal was in Singapore om het project te presenteren: "De inzendingen voor de World Architecture Festival Awards waren van hoog niveau. Wij zijn zeer vereerd dat Fontys door deze jury van gerenommeerde architecten is aangewezen als beste schoolgebouw van het jaar."

    
    De lijst met de overige 30 winnaars vindt u hier terug.

Bron & afbeeldingen: Mecanoo Architecten