Doorzoek volledige site
03 december 2013 | KEVIN MOENS

750 architecten voor infosessie ‘Het hedendaagse hellend dak’

De infosessie ‘Het hedendaagse hellend dak’ van de Vlaamse Architectenorganisatie NAV lokte 750 belangstellenden. Ontwerpers kregen er een volledig overzicht van de do’s en don’ts van een hellend dak. De sessies vonden plaats in Leuven, Mechelen, Kortrijk, Nazareth en Heusden-Zolder.
De infosessie ‘Het hedendaagse hellend dak’ van de Vlaamse Architectenorganisatie NAV lokte 750 belangstellenden. Ontwerpers kregen er een volledig overzicht van de do’s en don’ts van een hellend dak. De sessies vonden plaats in Leuven, Mechelen, Kortrijk, Nazareth en Heusden-Zolder.


Foto: Bart Degrande.Met de introductie van strengere normeringen en hogere comforteisen is het hellend dak de voorbije jaren sterk geëvolueerd. NAV friste daarom het geheugen van architecten op met een infoavond. De sessie bracht nieuwe inzichten en concrete oplossingen naar voren. Recente bouwkundige technieken en innovatieve materialen geven vandaag immers een antwoord op de strikte eisen.

Tijdens de intensieve opleidingsavond gaf ir. Marcus Peeters in de eerste plaats een overzicht van de basisregels om een optimaal hellend dak te ontwerpen. Aansluitend kwamen de belangrijkste aandachtspunten tijdens de uitvoeringsfase aan bod.


Vijf sessies

NAV verwelkomde in totaal 750 ontwerpers. De organisatoren zijn daarmee zeer tevreden. “We kozen oorspronkelijk voor vier verschillende locaties. Maar door de grote belangstelling besloten we naast de sessies in Leuven, Mechelen, Kortrijk en Nazareth op 25 november nog een extra sessie in te lassen in Heusden-Zolder.”

De sessie kwam tot stand in samenwerking met Wienerberger en VELUX.