Doorzoek volledige site
12 december 2013 | KEVIN MOENS

Vivalia Hôpital in Marche en Famenne vestigt record met mobiele chirurgische units

Met de plaatsing van vier tijdelijke units heeft Vanguard Healthcare Services (VHS) een nieuw record neergezet op het Europese vasteland. Drie operatiekamers en een mobiele kliniek voor steriele opslag en verslaglegging hebben er tijdens de zomer voor gezorgd dat alle operaties tijdens de verbouwing van het operatiekamercomplex van het Vivalia ziekenhuis in Marche en Famenne konden doorgaan zoals gewenst.
Met de plaatsing van vier tijdelijke units heeft Vanguard Healthcare Services (VHS) een nieuw record neergezet op het Europese vasteland. Drie operatiekamers en een mobiele kliniek voor steriele opslag en verslaglegging heeft er tijdens de zomer voor gezorgd dat alle operaties tijdens de verbouwing van het operatiekamercomplex van het Vivalia ziekenhuis in Marche en Famenne konden doorgaan zoals gewenst. Tijdens deze periode werd de 170.000ste patiënt behandeld in een mobiele unit.
Om continue kwaliteit te waarborgen worden verschillende afdelingen van ziekenhuizen regelmatig gerenoveerd. Oplopende wachttijden tijdens de verbouwingen zijn echter uit den boze. In Marche en Famenne liet het Vivalia Hôpital Princese Paola daarom vijf mobiele units plaatsen. Gedurende vijf weken werden er operaties voor de specialisaties gynaecologie, orthopedie, traumatologie en algemene chirurgie in uitgevoerd.
    Alain Remacle, ziekenhuiscoördinator, legt uit: “De inzet van deze tijdelijke units heeft er niet alleen voor gezorgd dat onze dienstverlening ononderbroken en ongestoord doorgang vond tijdens de renovatie. Het betekende echter ook dat de ervaring van de patiënten op het gewenste niveau bleef en dat wachttijden niet opliepen.”
Rob van Liefland, Vanguard’s Europese Markt Specialist becommentarieert: “We zijn erg blij met dit grootste contract in aantal units tot nu toe op de Europese markt. Verder is het ons eerste project in België. Voor dit contract hebben we onze units aangepast aan de wensen van de chirurgen, zodat er ook in levensgevaar verkerende patiënten konden worden behandeld. We hebben speciale tractietafels aangeleverd en het operatiekwartier van de units vergroot tot 35m2.”

    


GERELATEERDE DOSSIERS