Doorzoek volledige site
02 februari 2010

Expo Laurent Ney & Partners: Shaping Forces

Van donderdag 22 april tot en met zondag 6 juni kan je in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel naar de expo Shaping Forces over het ingenieursbureau Ney & Partners gaan kijken. Shaping Forces is de eerste monografische tentoonstelling van zaakvoerder Laurent Ney.
Van donderdag 22 april tot en met zondag 6 juni kan je in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel naar de expo Shaping Forces over het ingenieursbureau Ney & Partners gaan kijken. Ney & Partners is het Brusselse ingenieursbureau van Laurent Ney dat onder andere de recente Lichtelijnenbrug in Knokke ontworpen heeft.

    

Laurent Ney (l) en de Lichtelijnebrug in Knokke (r)


Shaping Forces is de eerste monografische tentoonstelling van zaakvoerder Laurent Ney. Ze toont ons een ingenieur die aan de hand van thema’s als geometrie, topologie en schaal, reflecteert over zijn eigen werk. In zijn zoektocht naar de optimale vorm beschouwt Laurent Ney krachten als de grondstof waaruit de ingenieur zijn structuur als een sculptuur tot stand brengt. Vorm en krachtenspel zijn onlosmakelijk verbonden.

Praktische info

Plaats


Paleis voor Schone Kunsten.
Toegang via Ravensteinstraat

Datum

22/04/2010 - 20/06/2010