Doorzoek volledige site
04 februari 2014 | KEVIN MOENS

CELLU-SYS: lage-energiehoogbouw zonder isolatiematerialen

Cellumat lanceert het bouwconcept CELLU-SYS, een gemechaniseerd bouwsysteem dat het mogelijk maakt om in een mum van tijd hoogbouw in lage-energie te realiseren. Volgens Cellumat staat het product garant voor lage-energiegebouwen zonder isolatiematerialen tot acht verdiepingen hoog. De zelfdragende buitenschil bestaat uit Cellumat cellenbeton, de dragende binnenmuren uit kalkzandsteen of beton.
Cellumat lanceert het bouwconcept CELLU-SYS, een gemechaniseerd bouwsysteem dat het mogelijk maakt om in een mum van tijd hoogbouw in lage-energie te realiseren.Volgens Cellumat staat het product garant voor lage-energiegebouwen zonder isolatiematerialen tot acht verdiepingen hoog. De zelfdragende buitenschil bestaat uit Cellumat cellenbeton, de dragende binnenmuren uit kalkzandsteen of beton. Daarbij worden zowel voor de binnen- als de buitenmuren grote elementen (120 x 60) op elkaar gelijmd.
CELLU-SYS wordt mechanisch geplaatst en kan gebruikt worden voor grote modules. Cellumat maakt gewag van een uitzonderlijk plaatsingsrendement tot 125 m3 per dag met behulp van een werfkraan en een grijper. Voorts dicht de producent CELLU-SYS ook een uitmuntende brandveiligheid toe alsook duurzame en ecologische aspecten.

U kan het nieuwe bouwconcept zelf ontdekken tijdens het werfevent ‘La Chartreuse’ in Luik. Meer info vindt u hier terug. Inschrijven kan via deze weg.