Doorzoek volledige site
04 februari 2014 | KEVIN MOENS

VK Façade Engineering: nieuwe service voor bouwheren en architecten

Sinds kort biedt VK een nieuwe service aan binnen de cel ‘Advanced Technologies’. Deze gespecialiseerde cel biedt nu al Energy Engineering, Fire Engineering, Acoustical Engineering, Building Simulation en BREEAM-certificering aan. De uitbreiding met Façade Engineering moet leiden tot een nog betere integratie van alle engineeringdisciplines.
Sinds kort biedt VK een nieuwe service aan binnen de cel ‘Advanced Technologies’. Deze gespecialiseerde cel biedt nu al Energy Engineering, Fire Engineering, Acoustical Engineering, Building Simulation en BREEAM-certificering aan. De uitbreiding met Façade Engineering moet leiden tot een nog betere integratie van alle engineeringdisciplines.
Waarom een Façade Engineer betrekken in uw projectplannen? Het antwoord van VK klinkt als volgt: “De ‘building envelope’ is veruit de meest bepalende factor in het ontwerp van laag-energie gebouwen (NZEB, ZEB, passief). Bovendien wordt het relatief aandeel van de gevel steeds belangrijker in de totale bouwkost. VK Façade Engineering focust op economisch verantwoorde intelligente façades met uitstekende thermische prestaties en een efficiënt gebruik van duurzame materialen. Vanuit een geïntegreerde ontwerpaanpak van het energieconcept van het volledige gebouw worden geoptimaliseerde geveloplossingen aangeboden die resulteren in uitstekende energie- en comfortprestaties. Architecten en bouwheren kunnen hierbij terugvallen op VK’s expertise en ervaring in innovatieve gevelontwerpen met een aangetoond terugverdieneffect. Onze façade ingenieurs zijn lid van de Society of Façade Engineering van het CIBSE (Verenigd Koninkrijk).”

VK benadrukt hiermee het belang van een holistische ontwerpmethodiek waarbij we de façade beschouwen als een regulerende factor binnen het totale energieconcept en als buffer tussen de dynamische omgeving en het gewenste, comfortabele binnenklimaat. Het ultieme doel is een duurzaam gebouwenconcept waarbij de façade integraal deel uitmaakt van het energieconcept in samenspel met optimaal geëngineerde technieken.