Doorzoek volledige site
11 februari 2014 | KEVIN MOENS

Wat als de buren kunnen meeluisteren?

De akoestische norm (NBN S01-400-1 (2008)) voor woongebouwen bestaat al sinds 2008 maar wordt dikwijls vergeten. Wanneer er klachten komen van buren of kopers komen de ontwerpers in nauwe schoentjes. NAV legt daarom zijn oor te luister bij producenten en specialisten die tijdens deze infosessie hun licht laten schijnen over de akoestische problematiek. Van 18 tot 27 maart vindt de sessie plaats op vier locaties in Vlaanderen: Waregem, Sint-Niklaas, Edegem en Heusden-Zolder.

“Nochtans hoeft de praktische toepassing van de norm niet complex te zijn,” vindt NAV. “Belangrijk is de integrale benadering van akoestiek in een ontwerp. Dankzij het gepaste concept met de juiste detaillering en toepassing van innovatieve materialen voldoet het ontwerp aan de comforteisen.”

In deze infosessie kiest NAV voor een praktische benadering van de akoestische problematiek. Aan de hand van bouwdetails en aandachtspunten krijgen de deelnemers een concreet overzicht van bouwkundige oplossingen.

Tijdens de sessie geeft dr. ir. Marcelo Blasco een overzicht van de basisregels, praktische richtwaarden en detailleringen. Hij toetst ook alle thema's af aan de akoestische norm. Zo zal Blasco dieper ingaan op onder meer woningscheidende wanden en vloeren en nagalm en absorptie. 

Vervolgens zal ir.-arch. Koen Willem enkele akoestische toepassingen van de deelnemende partners toelichten, waaronder Renson, Saint-Gobain Glass, Xella, Rockfon, Sika en Wienerberger. 


Praktisch

  • di 18 maart 2014 - Experience Center Renson, Waregem
  • do 20 maart 2014 - KaHo St-Lieven, Sint-Niklaas
  • di 25 maart 2014 - Ter Elst congrescentrum, Edegem
  • do 27 maart 2014 - CeDuBo, Heusden-Zolder


Het programma en de inschrijvingsmodule vindt u hier terug.