Doorzoek volledige site
16 februari 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Total Feluy krijgt nieuwe verlichting

Illustratie | Techcomlight

Het onderzoekscentrum van Total in Feluy, de Waalse provincie Henegouwen, krijgt nieuwe verlichting. Werknemers klaagden over het gebrek aan natuurlijke verlichting. Het Solatube lichtsysteem in combinatie met SmartLED, ontwikkeld door Techcomlight, lost dit op.

Het Total onderzoekscentrum in het Waalse Feluy krijgt nieuwe verlichting. Deze komt er nadat werknemers klachten hadden over het gebrek aan natuurlijk daglicht en een opgesloten gevoel.

Daglicht is verantwoordelijk voor een verhoogd concentratievermogen en een lager ziekteverzuim. Toch is daglicht niet perfect. Dit kan immers leiden tot warmteoverlast, verblinding en een ongelijke lichtverdeling.

Daarom werd er voor een Solatube daglichtsysteem gekozen. Dit systeem filtert deze nadelige effecten. Een SmartLED systeem, ontwikkeld door Techcomlight, werd gecombineerd met het Solatubesysteem. Hierdoor kan een mogelijk tekort aan daglicht opgevangen worden met artificieel licht.

Sensoren regelen het lichtniveau, zodat het constant blijft gedurende de hele dag. Het SmartLED-systeem is te bekijken op Batibouw 2014.