Doorzoek volledige site
16 februari 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Rotex stelt nieuwe verwarmingssystemen voor op Batibouw

Illustratie | Rotex

Rotex, het Duitse bedrijf, dat gespecialiseerd is in verwarmingssystemen, stelt twee nieuwe verwarmingssystemen voor op Batibouw 2014. De energieboiler Hybridcube en het complete verwarmingssysteem EcoHybrid zijn de nieuwste aanvullingen aan het gamma van Rotex.

De Hybridcube is een combinatie van een wateropslagtank en een doorstroomboiler. Enkel het nodige water wordt opgewarmd. De rest wordt opgeslagen in de ingebouwde wateropslagtank, en dient niet meer ververst te worden na de eerste vulling.

Het water wordt opgewarmd via warmtewisselaarspijpen van de energiebronnen, die zijn aangesloten op de opslagtank. De distributie van de warmte gebeurt via warmtewisselaars op verschillende hoogtes in de tank.

De binnen- en buitenwanden van de boiler zijn vervaardigd uit slagvast polypropyleen. De tussenruimte is opgevuld met isolerend schuim. De dekselisolatie bestaat uit PU-hardschuim. Hierdoor is de boiler sterk geïsoleerd, waardoor oppervlakteverlies tot een minimum beperkt is.

Het EcoHybrid-systeem is een compleet verwarmingssysteem. De consument heeft keuze uit individuele systemen en kan deze naadloos combineren tot een totaaloplossing. Door de open architectuur kan men later systemen bijvoegen.

GERELATEERDE ARTIKELS