Doorzoek volledige site
19 februari 2014 | SIMON SCHREURS

Daikin wil scoren met nieuwe warmtepompen op Batibouw 2014

Daikin Emura
Daikin Ururu Sahara

Op Batibouw 2014 presenteert Daikin de vernieuwingen en optimalisaties in haar gamma van warmtepompen voor residentiële en licht commerciële toepassingen. Het bedrijf wenst vooral uit te pakken met zijn lucht-luchtwarmtepompsystemen Emura en Ururu Sahara.

De Ururu Sarara is naar verluidt de eerste  lucht-luchtwarmtepompsysteem met koelmiddel R32 in Europa. Het systeem kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor bevochtiging , ontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie. Vochtregulering is essentieel bij het creëren van een aangenaam binnenklimaat. De ontvochtigingsfunctie van de Ururu Sarara verlaagt de luchtvochtigheid, zonder de ruimtetemperatuur te beïnvloeden. Om een optimale luchtkwaliteit te garanderen, zijn alle units uitgerust met een luchtzuiveringsfilter dat microscopische stofdeeltjes absorbeert, geurtjes verwijdert en de kans op allergieën verkleint. Een automatische filterreiniging maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger en zou het energieverbruik sterk verlagen.

Zuiniger met bewegingssensor

De twee-zone-bewegingssensor zorgt verder voor een optimale luchtverdeling en richt de luchtstroom weg van aanwezigen om gevoelens van tocht te voorkomen. Wanneer geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, schakelt het systeem automatisch over op de energiespaarstand. Het systeem is voorzien van een draadloze bediening en kan optioneel worden aangesloten op een online besturingssysteem. Het gebruikte koelmiddel R32 zou ten slotte leiden tot een hoger rendement en een lagere milieu-impact. 

De nieuwe Emura: inzet op design

Met de presentatie van het nieuwe Emura II-gamma op Batibouw 2014, hoopt Daikin de designwereld met verstomming te slaan. In 2010 verscheen de allereerste in Europa ontworpen warmtepomp: de Daikin Emura, een splitsysteem met een aan de wand gemonteerde unit. De nieuwe generatie Daikin Emura II, die opnieuw in Europa werd ontworpen, wil nu op haar beurt een toonbeeld van de moderne klimaatregeling zijn.

De Daikin Emura II wordt aangeboden in geborsteld aluminium of in kristal mat wit. Een sensor met twee zones detecteert de aanwezigheid van personen in de kamer. Wanneer er langer dan 20 minuten niemand in de kamer is, wordt de ingestelde temperatuur aangepast om energie te besparen. Zodra iemand de kamer binnenkomt, keert de unit automatisch terug naar de oorspronkelijk temperatuur. De twee-zone-sensor zorgt er ook voor dat de luchtstroom wordt weggeleid van mensen in de kamer, waardoor een tochtgevoel wordt vermeden.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS