Doorzoek volledige site
19 februari 2014 | SIMON SCHREURS

Automatisme oplossingen van Delta Dore besturen met App

Dit jaar biedt Delta Dore de mogelijkheid om zijn automatisme oplossingen (bv. rolluiken, poorten, verlichting, verwarming of alarm) op afstand te besturen, zowel lokaal als buitenshuis, vanaf een tablet of smartphone. Dat gebeurt via de iTYDOM2000-applicatie voor Android- en Apple-toestellen die kan uitgetest worden op Batibouw 2014.

Delta Dore ontwerpt, fabriceert en commercialiseert automatismen en draadloze oplossingen voor de residentiële en de commerciële sector. De producten zijn bestemd voor energiebeheer en besturing van allerhande toepassingen in gebouwen, zoals verlichting, verwarming, ventilatie, alarm- en openingssystemen. Om de besturing van zijn draadloze toepassingen volledig te maken, biedt Delta Dore sinds eind 2012 de mogelijkheid om de TYXIA-automatisatie voor woningen en bedrijven ook via een smartphone of tablet-pc te besturen. Dit was mogelijk dankzij de introductie van de TYDOM1000-gateway en de iTYDOM1000-applicatie voor Android- en Apple-toestellen.

Controle op afstand

Dit jaar gaat Delta Dore nog een stapje verder: de nieuwe iTYDOM2000-applicatie is niet alleen een update, maar biedt ook de vrijheid om te gaan en te staan waar men wil, zonder daarbij de controle uit handen te geven. De vernieuwde app biedt immers de mogelijkheid om de toepassingen van Delta Dore op afstand te besturen, of het nu om rolluiken, poorten, verlichting, verwarming of de alarminstallatie gaat.

Gratis

Er wordt gebruikgemaakt van een beveiligde IP-verbinding en authenticatie via een paswoord, zodat de woning te allen tijde optimaal beschermd is. Bovendien kan het energieverbruik nu gemakkelijk worden bijgesteld, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook zichtbaar is in de energiefactuur. De applicatie is gratis te downloaden voor iOS en Android, en kan in slechts vier stappen gekoppeld worden aan de TYDOM2000, een handige IP-gateway die wordt aangesloten op de internetmodem en zo de Delta Dore-producten draadloos beheert. Dankzij de assistent die voorzien is bij de iTYDOM2000 kan iedereen het systeem gemakkelijk installeren.