Doorzoek volledige site
24 februari 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Delta Light geeft lichttips voor de tuin

De Oblix verlichting van Delta Light. Illustratie | Delta Light
De Spyker verlichting van Delta Light. Illustratie | Delta Light

Delta Light, producent van binnen- en buitenverlichting, geeft vijf tips om meer sfeer in de tuin te krijgen. Met behulp van een goed voorbereide planning is het mogelijk om een efficiënte, maar gezellige tuinverlichting te creëren.

Eerst en vooral is een lichtplan onontbeerlijk. Elke tuin heeft zijn eigen karakter en zal pas goed verlicht zijn als men aandacht heeft voor het totaalplaatje. Verlichting kan de tuin een meerwaarde geven. Door goed te plannen kan men de optimale verlichting voor elke tuingrootte en elk tuingebruik uitwerken.

Ledverlichting

Licht is een blikvanger. Leg licht aan op enkele strategische plekken, bijvoorbeeld rond een mooi standbeeld of enkele prachtige bomen. Ledverlichting met een lens is hiervoor uitermate geschikt, dankzij het afgelijnde en verreikende parabolische lichtpatroon.

Ledverlichting is een vrij recente ontwikkeling die de laatste jaren volop zijn intrede doet op de markt. De kwaliteit en duurzaamheid, maar ook de eigenschappen en kleurconsistentie van leds maken deze technologie tot een gedroomd product voor tuiniers.

Harmonie

Het gebruikte materiaal in een tuin bepaalt het uitzicht en de functionaliteit. Maar ook de kleur van dat materiaal is belangrijk. Toestellen komen tegenwoordig in verschillende kleuren. Zorg dat deze passen bij de omgeving waarin ze gebruikt worden.

De stad is vaak een betonnen zone met daarin hoogstens een stadspark of een schamele boom langs de weg. Maar zo moet het niet zijn. Een stadstuintje of zelfs een heus dakterras kan deze grijze zone omtoveren tot een sprankelende en rustgevende oase. Met een goede verlichting geef je nog een extra boost aan dit verkwikkende project.