Doorzoek volledige site
24 februari 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

PEFC Belgium brengt bedrijfsgids uit

PEFC, of Programme for the Endorsement of Forest Certification, is een kwaliteitslabel dat milieubewuste bedrijven moet belonen. Illustratie | PEFC

PEFC Belgium, de vzw die instaat voor de promotie van het PEFC-label, brengt een catalogus uit. De gids bevat alle gegevens van PEFC-gecertificeerde bedrijven. Hierdoor kunnen consumenten een geïnformeerde keuze maken.

Het PEFC Chain of Custody-label staat garant voor duurzaam bosbeheer. Producten die dit label dragen, zijn gegarandeerd vrij van illegale boskap. Onafhankelijke certificatie-instellingen controleren geregeld de gecertificeerde bedrijven.

Gids

Door het uitgeven van de Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven 2014, wil de vzw het makkelijker maken om voor milieubewuste bedrijven te kiezen. De gids bevat alle gegevens van de deelnemende bedrijven. Consumenten, overheden en andere bedrijven kunnen makkelijk opzoeken welke bedrijven gecertificeerd zijn.

Momenteel zijn er in België 427 bedrijven PEFC-gecertificeerd. In 2013 steeg het aantal gecertificeerde bedrijven met 10%.