Doorzoek volledige site
25 februari 2014 | FREDERICK DAENEN

Nog maar enkele weken tijd om in te schrijven voor de 4de internationale Holcim Awards

De inschrijvingen voor de 4de internationale Holcim Awards, een wedstrijd die openstaat voor innoverende en toonaangevende projecten op het vlak van duurzaam bouwen, zullen officieel worden afgesloten op 24 maart. Er resteren dus nog slechts enkele weken inschrijftijd.

Er participeren duizenden projecten in meer dan 90 landen. In totaal zal niet minder dan 2 miljoen dollar worden verdeeld over de winnende projecten. 5 regio's ter wereld zullen meedingen in deze internationale wedstrijd. We zetten nog even de belangrijkste elementen van deze wedstrijd op een rij:

  1. Deze wedstrijd is een initiatief van de Holcim Foundation for Sustainable Construction die zich al sinds 2003 inzet voor duurzaam bouwen. Haar belangrijkste doel bestaat erin om het grote publiek bewust te maken van de enorme rol die architectuur, de engineering en de bouwsector hebben om de mensheid een gezondere en meer duurzame toekomst te garanderen.
  2. Een belangrijk criterium van de wedstrijd is dat het project nog niet mag gerealiseerd zijn. Of liever, dat de bouw ervan nog niet mag gestart zijn vóór 1 juli 2013. Het project mag zich nog in een gevorderde ontwerpfase bevinden.
  3. ALLE materialen mogen worden gebruikt. Holcim Foundation heeft niet als bedoeling om via deze wedstrijd producten die Holcim op de markt brengt te promoten, maar heeft wel de bedoeling innoverende en toonaangevende concepten op het vlak van duurzaam bouwen te steunen en geruchtbaarheid te geven.
  4. De Europese jury is van een zeer hoog niveau. Ze wordt voorgezeten door de Franse architect Jean-Philippe Vassal.
  5. De Europese prijsuitreiking zal plaatsvinden in Moskou, tussen september en november 2014. De bekroonde deelnemers zullen vriendelijk worden uitgenodigd door de Holcim Foundation.

 

Categorieën: Holcim Awards (hoofdcategorie) en “Next Generation” (studenten)

De hoofdcategorie staat open voor architecten, stedenbouwkundigen, ingenieurs, projectdragers, aannemers en bouwondernemingen die een project indienen dat een antwoord biedt op de technologische, ecologische, sociaaleconomische en culturele uitdagingen van het hedendaags bouwen.

De categorie "Next Generation" richt zich tot jonge professionals en universiteitsstudenten die op 1 juli 2013 jonger zijn dan 30.

Wenst u deel te nemen? Graag geven wij u nog volgende info mee:

  1. U dient zich in te schrijven via het internet en in het Engels.
  2. Mocht u moeilijkheden ondervinden bij de indiening van uw project, dan staan 2 Belgische verantwoordelijken op het vlak van duurzaam bouwen klaar om u te helpen.
  3. Het is zeer belangrijk dat de foto's die u voorlegt van uitstekende kwaliteit zijn. De jury moet immers snel haar keuze kunnen maken uit talloze projecten. De kwaliteit van de foto's is dus van het grootste belang.
  4. De wedstrijd is volledig gratis.

Goed om weten: België werd al eens op Europees niveau onderscheiden tijdens de vorige editie van de wedstrijd (de 3de dus) met het project Oostcampus van de gemeente Oostkamp (architect Carlos Arroyo) en ook tijdens de tweede editie van de wedstrijd met het project Black Box van de architecten Weysen en De Baere.

Holcim (België) zal de deelnemende Belgische projecten promoten via verschillende promotie- en reclameacties.