Doorzoek volledige site
11 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Recticel en Wienerberger lanceren website over de bouwschil

Bezoekers kunnen eigen vragen toevoegen aan de website.
Een renovatieproject in Spiere doet dienst als voorbeeld.

Recticel Insulation en Wienerberger lanceren samen een website die meer informatie geeft over de bouwschil van een woning. Met de website willen de bedrijven een antwoord bieden op de meest gestelde renovatievragen. Een voorbeeldproject in Spiere wordt uitgebreid uit de doeken gedaan. De werf krijgt een totaalrenovatie van de bouwschil. Het dak en de gevel worden extra geïsoleerd en krijgen een geheel nieuw uiterlijk. De 100 jaar oude woning werd samen met de KULeuven geanalyseerd met behulp van verschillende parameters.

Interactief

Op de website zal de invloed van deze renovatie op het wooncomfort, energieverbruik, de luchtdichtheid en bouwknopen te zien zijn. Samen met informatie over de gebruikte materialen, en de mogelijkheid om snel een offerte te krijgen voor een persoonlijk project, biedt de website een minihandleiding voor bouwschilrenovatie aan.

Bezoekers kunnen eigen vragen stellen aan de bouwfirma's, waarna zij deze beantwoorden en online plaatsen. Tekst en beeld geven uitleg bij de vragen.