Doorzoek volledige site
18 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Bontinck schenkt de zon aan kantoorsite Partena

Het complex heeft 500 m² kantoor/handelsruimte, 2165 m² appartementen en 2 ondergrondse parkeerniveaus met 43 plaatsen. Illustratie | Bontinck
De appartementen krijgen veel zonlicht binnen. Illustratie | Bontinck
Illustratie | Bontinck
Hoprom nv wil het project aan de Jozef Kluyskensstraat in Gent in 2015 afgewerkt hebben. Illustratie | Bontinck

Zonnige groeten! Niet vanuit Brazilië of een ander exotisch land, maar vanuit ons eigen Gent. Architectenbureau Bontinck ontwerpt een kantoorsite voor projectontwikkelaar Hoprom. Deze beslaat een perceel van de Coupure naar de Bijloke. De wooneenheden worden uitgevoerd als doorzonappartementen.

Het perceel bestaat uit verschillende woningen. Een grondgebonden huis met daarboven twee kleine appartementen komt in een historisch pand. Een ander pand wordt dan weer volledig gestript. Dit krijgt drie grotere appartementen met daarboven een groot duplexappartement.

Aan de zijde van de Kluyskensstraat komen zeven wooneenheden. Deze variëren in grootte van een éénslaapkamerappartement tot een drieslaapkamerappartement. Een penthouse siert de bovenverdieping, terwijl op het gelijkvloers een handelsruimte komt.


Natuur

De buitenkamers zijn uitgewerkt als stalen boxen. Deze liggen in het verlengde van de leefruimtes. De ruimtes lijken hierdoor optisch groter naar buiten toe.

Het tuinniveau wordt grotendeels opgetild naar de eerste verdieping. Elk appartement heeft hier zicht op. Een terras gelinkt aan deze centrale tuin biedt een rustplek aan de bewoners.