Doorzoek volledige site
12 maart 2014 | SIMON SCHREURS

Nieuwe Gids « Duurzame gebouwen » is handige onlinetool voor professionelen uit de bouwsector in Brussel

De Gids Duurzame gebouwen is een onlinetool voor ondersteuning bij duurzame ontworpen, opgesteld door Leefmilieu Brussel. Ze moet professionelen uit de bouwsector helpen projecten te ontwerpen en uit te voeren om in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest duurzaam te bouwen of te renoveren.

Naar verluidt zou met enkele muisklikken gratis technisch advies gekregen kunnen worden. Advies dat opgesteld en geregeld geactualiseerd wordt door een multidisciplinair team van experten.

De Gids richt zich tot de professionelen uit de bouwsector gaande van bouwheren, ontwerpers (architecten, aannemers, ingenieurs, …) tot studenten of docenten architectuur. Zij zullen er alle technische, betrouwbare en geactualiseerde informatie om de milieu-impact en het welzijn van de gebruikers van de duurzame bouw- of renovatieprojecten in het Brussels Gewest te optimaliseren.

De Gids kan gratis worden gedownload en  is opgebouwd rond negen grote thema’s waarvan ‘natuurontwikkeling’, ‘mobiliteit’ en ‘fysieke omgeving’ er drie van zijn. Uiteraard is hij in deze tijden geoptimaliseerd voor smartphone en tablet.