Doorzoek volledige site
13 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Opleidingen Caleffi Academy gaan weer van start

De opleidingen van 2013 kregen een gemiddelde score van 8/10. Illustratie | Caleffi
Caleffi wil de opgedane kennis van het bedrijf delen. Illustratie | Caleffi

De Caleffi Academy organiseert een nieuwe reeks opleidingen in 2014. De vier nieuwe thema's, HVAC-installaties, warmtesystemen, drinkwaterbeveiliging en cv-installaties, zijn geïnspireerd door de EU-regelgevingen en de duurzame toekomst waar iedereen aan moet bouwen. De minischool biedt professionals in de HVAC-sector de kans om zich gratis bij te scholen.

Een opleiding aan de Caleffi Academy duurt een halve dag en gaat door van 14 tot 18 uur. De theoretische uitleg wordt onderbouwd met concrete toepassingen en oplossingen, praktische oefeningen en demonstraties. Een gastspreker benadert uit een andere invalshoek de materie.

Het nieuwe opleidingsprogramma bestaat uit 4 opleidingen, verspreid over 3 periodes op verschillende locaties in België en Nederland. Mensen met weinig tijd kunnen de opleidingen ook online volgen. Deze kunnen ook herbekeken worden. Meer dan 500 mensen woonden de opleidingen van 2013 bij.

Programma:Innovatieve oplossingen in HVAC-installaties:
Het toepassen van de huidige standaards, eisen en normeringen in een HVAC-installatie is geen lachertje. In deze opleiding wordt terug gegaan naar de grondbeginselen van een HVAC-installatie. Vanuit deze basis werkt Caleffi Academy concrete toepassingen en oplossingen uit volgens de huidige wet- en regelgeving.

België:

-27 maart: Deinze

-28 maart: Grobbendonk

-3 april: Ath (Franstalig)

-4 april: Verlaine (Franstalig)

Nederland:

-26 maart: Eindhoven

-27 maart: Utrecht

-28 maart: Zwolle

Webinar:

-7 april

Warmtesystemen:
Deze opleiding behandelt concrete toepassingen en oplossingen in sanitaire en cv-installaties in centrale stookplaatsen of stadsverwarmingsinstallaties. Concreet houdt dit in het wanneer, waarom en hoe toepassen van verschillende distributie-units en energie- of warmtemeting.

-28 augustus: Deinze

-29 augustus: Grobbendonk

-4 september: Ath (Franstalig)

-5 september: Verlaine (Franstalig)

Webinar:

-8 september

Drinkwaterbeveiliging:
De Drinkwaterwet is sinds 2011 in Nederland van kracht. Dit heeft verregaande gevolgen met betrekking tot het uitvoeren van de installaties en de controles ervan. Een belangrijk actueel thema dat de Caleffi Academy naar eigen zeggen zeker niet mag overslaan.

-3 september: Eindhoven

-4 september: Utrecht

-5 september: Zwolle

Webinar:

-8 september

 

Inregelen van cv-installatie:
Het belang van een correct ingeregelde cv-installatie wordt niet onderkend. Caleffi Academy herhaalt deze opleiding, die origineel in 2013 werd gegeven, maar voegt hier nog een extra belangrijke update aan toe. Ze gaan een stapje verder en werken concrete voorbeelden en toepassingen uit.

 

België:

-6 november: Deinze

-7 november: Grobbendonk

-13 november: Ath (Franstalig)

-14 november: Verlaine (Franstalig)

Nederland:

-5 november: Eindhoven

-6 november: Utrecht

-7 november: Zwolle

Webinar:

-17 november

Inschrijven doe je via academy.nl@caleffi.com