Doorzoek volledige site
13 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

AR-TUR verweeft kunst met architectuur tijdens festival STORMOPKOMST

Het grondplan van de festivalweide. Illustratie | AR-TUR
Het kunstenfestival verwelkomt kinderen en volwassenen. Illustratie | STORMOPKOMST

AR-TUR, het centrum voor architectuur, stedelijkheid en landschap in de Kempen werkt samen met kunstenfestival STORMOPKOMST om architectuur te verweven met het evenement. Een durfbouwveld, een logeerprogramma en lezingen voor jong en oud staan op stapel tussen 22 en 26 maart. Het festival vindt rond de Warande in Turnhout plaats. Het thema van 2014 is 'Durf!'.

Voor het eerst werkt AR-TUR samen met STORMOPKOMST om architecturale festivalactiviteiten voor jong en oud aan te bieden. Zo zal er zaterdag 22 maart een lezing op maat zijn in de kinderuniversiteit. Volwassenen kunnen die dag een lezingenprogramma volgen over schoolarchitectuur.

Het durfbouwveld, waar kinderen en ouderen met hamers kunnen zwaaien, een binnenstebuiten-huis ontwerpen of een ouderval knutselen is open op zaterdag 22 en zondag 23 maart. Overnachten tussen de bomen is mogelijk op de Hoge Rielen. Het verblijf is georganiseerd door Hostel Wadi en krijgt muzikale animatie van Marin Zivkovic en lichtkunstenaar Branko Cvjeticanin.