Doorzoek volledige site
13 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Delta Light breidt hoofdkantoor uit

Het nieuwe perceel is 8000m² groot. Illustratie | Delta Light
Een glazen structuur trekt de aandacht van voorbijgangers. Illustratie | Delta Light
Door de uitbreiding is het hoofdkantoor klaar voor verdere groei van het bedrijf. Illustratie | Delta Light

Architectenbureau Govaert & Vanhoutte ontwerpt de uitbreiding van het hoofdkantoor voor verlichtingsproducent Delta Light. De investering van 20 miljoen euro zorgt ervoor dat het complex er een 8000m² groot perceel bij krijgt. Het mathematische karakter, de modulering en tijdloosheid en abstractie van het originele concept worden voortgezet.

Architectenbureau Govaert & Vanhoutte ontwierp het oorspronkelijke gebouw in 2002. "Het originele concept van een zuivere blackbox, gecombineerd met mathematische glaspartijen en het witte interieur is een trendsetter gebleken met internationale uitstraling," vertelt architect Damiaan Vanhoutte.

Het nieuwe volume, dat op het aanpalende terrein komt, is 26 meter hoog. Het huidige gebouw is nog geen 10 meter hoog. Deze overgang wordt ingevuld met een schakelvolume. Deze bevat een polyvalente ruimte waar kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden. Bezoekers bereiken deze ruimte door een wandelilng op hoogte doorheen de loodsen. Een zicht op de activiteiten van het bedrijf is mooi meegenomen.

Flexibele lantaarn


Door een uitkragend glazen volume te creëeren ontstaat er een soort van lantaarnfunctie. Deze uitkraging komt bovenop de massieve zwarte massa van het gebouw. Vanaf de A17 zal het gebouw een monumentaal lichtbaken zijn voor de voorbijrijdende chauffeurs.

Een sterke flexibiliteit is nodig om de groei van het bedrijf op te vangen. De nieuwe kantoren zijn ingericht met het oog op de toekomst. De showroom kan snel omgevormd worden tot een ruimte met een totaal andere functie. 

Door de sterke groei die het familiebedrijf heeft doorgemaakt is het nodig om het huidige hoofdkantoor in Moorsele uit te breiden. De site krijgt een uitbreiding van 8000m², daarvan zal 5500m² bebouwd worden. In totaal is het perceel 45.500m² groot.