Doorzoek volledige site
19 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Alucobond, Hunter Douglas en Legrand maken kans op Architizer A+ Award

Het gevelssysteem Terracotta van Hunter Douglas Contract. Illustratie | Hunter Douglas Contract
Het Echelon plafondsysteem van Hunter Douglas Contract. Illustratie | Hunter Douglas Contract
De Adorne collectie van Legrand biedt een strak uiterlijk aan. Illustratie | Legrand
De stopcontacten zijn induwbaar, waardoor ze afgesloten zijn wanneer ze niet gebruikt worden. Illustratie | Legrand
Het Alucobond naturAL gevelbekledingssysteem. Illustratie | Alucobond

Naast de Belgische architecten en ontwerpers die eerder al aan bod kwamen, maken ook Alucobond, Hunter Douglas Contract en Legrand een kans op een Architizer A+ Award. De bedrijven zijn finalisten in de categorieën Products + Facades, Products + Acoustics en Products + Technology. Stemmen kan nog tot 21 maart.

Alucobond staat in de belangstelling door zijn metalen gevelsysteem naturAL. Het systeem bestaat uit een sterk reflecterende aluminium metaalplaat. Door de combinatie van de schittering, de lichtweerkaatsing en lichtabsorbtie van het plaatoppervlak is het een mooie toevoeging aan een gebouw. Een transparante, waterdichte laklaag beschermt de plaat.


Twee maal

Hunter Douglas Contract is genomineerd met twee producten. Het Echelon frame- en paneelsysteem combineert grote plafondonderdelen met een strak en smal bevestigingsframe. Het systeem biedt het dunste kader op de markt. De panelen zijn verkrijgbaar in standaard wit of in gepersonaliseerde texturen, afdrukken en kleuren.

Met het NBK Terrart Architectural Terracotta Façade systeem biedt Hunter Douglas Contract een wandbekledingssysteem aan dat een klassiek uiterlijk en materiaal combineert met de laatste technologie. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, vormen, kleuren en afwerkingen. Een gestandaardiseerd aanbod is beschikbaar. 


Stopcontact

Legrand is finalist in de Products + Technology categorie. Het bedrijf bokst op tegen ondermeer Autodesk, de hoofdsponsor van de awards. Met de Adorne collectie wil Legrand onder meer stopcontacten en cabinetverlichting revolutioneren. De strakke, moderne look van de induwbare stopcontacten kon de jury overhalen.