Doorzoek volledige site
25 maart 2014

Cosentino Design Challenge 2014

Illustratie | Cosentino Group

De Cosentino Group, een Spaans bedrijf dat vernieuwende oppervlakken voor architectuur en design produceert en verdeelt, kondigt de achtste editie aan van de internationale wedstrijd Cosentino Design Challenge. De wedstrijd staat open voor alle studenten die ingeschreven zijn voor het academiejaar 2013-2014 op een hogeschool of opleidingscentrum voor design, architectuur of interieurarchitectuur van over de hele wereld. De inzendingen moeten bij Cosentino zijn tussen 28 februari en 1 juni 2014.  

Cosentino Design Challenge is een wereldwijde competitie waaraan veertien prestigieuze scholen en instellingen uit verschillende landen samenwerken, zoals bijvoorbeeld: de Design Academy Eindhoven (Nederland), de Nuova Accademia di Belle Arti Milano (Italië), de Hochschule für Technik, Wirtschaft und Kultur Leipzig (Duitsland), de American Society of Interior Designers (VS), de University of Technology Sydney (Australië), de Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Barcelona (Spanje), de Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Sevilla (Spanje), de University of Zaragoza (Spanje), ...

 

Categorieën

Voor deze editie worden de deelnemers aan de categorie Design gevraagd om zich toe te spitsen op ‘Cosentino & art’. Ze kunnen hun werkgebied of  oppervlak vrij kiezen, maar moeten bijzondere aandacht schenken aan de relatie tussen kunst, ruimte, de  waarnemer en de Cosentino-producten.

In de categorie Architectuur is het de taak van de deelnemers om het primaire gebruik van een legendarisch of historisch gebouw ergens in de wereld te veranderen, naar keuze, met bijzondere aandacht voor de ‘huid’ van het gebouw.    

In beide categorieën wil Cosentino het talent van studenten cultiveren. Daarnaast wil men het onderzoek naar verschillende conceptuele benaderingen van ruimte, bouwmaterialen en systemen om die ruimte te definiëren, promoten, evenals het gebruik van het gamma aan Cosentino®-materialen.

 

Prijzen

Er zijn drie eerste prijzen van 1000 euro voor elk van beide categorieën, in totaal is dat dus 6.000 euro aan prijzengeld. De beslissing van de jury, die bestaat uit gerenommeerde namen in de architectuur- en designwereld, wordt in juni 2014 bekend gemaakt.

Meer informatie over de wedstrijd en de regels vindt u op http://www.cosentinodesignchallenge.org/ of kan u verkrijgen via idea@cosentinodesignchallenge.org.

Cosentino Group heeft een filmpje gemaakt met uitleg over het deelnameproces en motiveert studenten van over de hele wereld om deel te nemen. Klik hier om het filmpje te bekijken.

 

Over Cosentino Group

Vanuit het hoofdkantoor in Almeria (Spanje) verdeelt de groep haar merken en producten in meer dan 60 landen en worden de eigen vestigingen in 17 landen aangestuurd: Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Australië, Spanje, Zweden, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Portugal. Momenteel realiseert de groep 80% van haar omzet op internationale markten.