Doorzoek volledige site
25 maart 2014 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

UGent organiseert internationaal colloquium 'Hetzelfde Anders'

De vakgroep Architectuur en Stedenbouw organiseert samen met vzw Archipel van 31/3 tot en met 3/4 een internationaal colloquium met de titel 'Hetzelfde Anders'.

De vakgroep Architectuur en Stedenbouw organiseert samen met vzw Archipel van 31/3/2014 tot en met 3/4/2014 een internationaal colloquium waarop meer dan 500 sprekers gaande van bachelor- en masterstudenten tot internationaal gerenommeerde architecten hun bijdrage zullen leveren. De conferentie die de naam ’Hetzelfde anders’ draagt zal verschillende thema’s waaronder ’de superdiverse stad’, ’collectief wonen’, ’soft architecture machines revisited’ en ’het probleem van de kroonlijst’ aankaarten. De resultaten van de lezingen en discussies zullen dan op de laatste dag in megaposterformaat tentoongesteld worden in het Universiteitsforum (Ufo).

 Als hoogtepunt wordt het colloquium afgesloten door een debat tussen Stéphane Beel, Xaveer De Geyter, Willem-Jan Neutelings en bOb Van Reeth. De aanleiding voor dit grootse evenement is de 25ste verjaardag van de opleiding ingenieur-architect van de UGent. 

Deelname is gratis. Gedetailleerde info en het volledige programma vind je hier terug.