Doorzoek volledige site
26 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Renovatie handelspand zorgt voor terugkeer Galeria Inno

De winkel zou binnenkort open moeten gaan. Illustratie | HBVL
Het interieur werd grondig aangepakt. Illustratie | Bontinck
De werken zijn lopende. Illustratie | Bontinck
Het hele pand krijgt een grondige renovatie. Illustratie | Bontinck

Een dubbele renovatie van twee handelsruimtes in de binnenstad van Hasselt lokt twee bekende handelszaken naar de Limburgse hoofdstad. Drogisterij Kruidvat en winkelgalerij Galeria Inno vestigen zich in het pand. De winkelgalerij keert sinds haar verdwijning in de jaren 80 terug naar dezelfde locatie. Bontinck Architecture & Engineering tekende de renovatie. Arcade Concept Engineering voerde de studies uit.
 

De renovatie van het handelspand zorgt voor de terugkeer van een 8550m² grote Galeria Inno. De plannen van de architect optimaliseren de winkelervaring in het 4 verdiepingen tellende gebouw. De inrichting en de circulatiekernen van het volledige pand zijn herbedacht. De architecten accentueren de bestaande knik in de Koning Albertstraat. Een donkere band geeft binding en eenheid aan de brede, met marmer geaccentueerde gevel.


Snel

De architecten houden rekening met de mobiliteit, toegankelijkheid en brandveiligheid van de winkel, terwijl ze tegelijkertijd voldoende winkeloppervlakte moeten behouden. De snelheid van het project is een andere uitdaging: het project zal op één jaar gerealiseerd zijn.

Met de komst van de nieuwe winkel krijgt de Hasseltse winkelstad een nieuwe attractie. Een goede zaak voor de werkzekerheid: de winkels zijn immers goed voor 120 werkplaatsen. Getrouwde mannen zijn waarschijnlijk iets minder tevreden.