Doorzoek volledige site
26 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Glazen bovenverdieping voor Mechels kantoorgebouw

De glaspartij is verweven met het gebouw. Illustratie | Tecro & Krea
De kantoren moeten in april 2014 afgewerkt zijn. Illustratie | Tecro & Krea
Ondanks het vele glas heeft het gebouw een K-peil van 35 en een E-peil van 50. Illustratie | Tecro & Krea

Een glazen promenade waar menig glasbedrijf jaloers op zou zijn, bovenop een nieuw kantoorgebouw in de stad van de Maneblussers. De aandachtstrekker van jewelste komt uit de koker van Tecro & Krea architecten. Het Mechelse project heeft een oppervlakte van 4458m² en heeft een energiezuinig karakter. Archimedes voerde de studies uit.

De kantoren zijn verdeeld over vier niveaus. Het gebouw richt zich met flexibele ruimtes op high-tech bedrijven. De omgeving is voorzien van verschillende groene zones en voldoende parkeerplekken. Het hele gebouw is energiezuinig en behaalt een K-peil van 35 en een E-peil van 50. Door de nabije ligging van de autostrade is gekozen voor akoestische beglazing voor de promenade. 


Glazen slang

De eenvoudig opgebouwde structuur met compacte kern is aangevuld met een moderne uitrusting. Het lijnenspel van ramen en uitspringende geveldelen geeft het gebouw een speels karakter. Duurzame en hedendaagse gevelmaterialen zorgen voor een kwalitatieve uitstraling. De bovenkant van de voorgevel bestaat grotendeels uit een grote glaspartij, die verweven is met het bakstenen gebouw.

Het dak geeft plaats aan zonnepanelen, waardoor het gebouw deels in zijn eigen energiebehoefte kan voorzien.