Doorzoek volledige site
26 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Canadees huis heeft glazen vloer

Het huis heeft een stuk glazen vloer op de eerste verdieping. Illustratie | Adrien Williams
Het huis heeft een felgekleurde achtergevel. Illustratie | Adrien Williams
De glazen vloer verbindt de boven en onderverdieping en brengt zonlicht tot diep in het huis. Illustratie | Adrien Williams
Hout werkt het geheel af. Illustratie | Adrien Williams
Een groot raam geeft uit op de kleine tuin. Illustratie | Adrien Williams
De situatie voor de renovatie. Illustratie | Adrien Williams
Het grondplan - gelijkvloers. Illustratie | Adrien Williams
Het grondplan - gelijkvloers. Illustratie | Naturehumaine architectes
Het grondplan - de eerste verdieping. Illustratie | Naturehumaine architectes

Een gat in de vloer is nog altijd beter dan een gat in de hand. Dat moet de Canadese familie gedacht hebben toen ze hun huis lieten renoveren door Naturehumaine architecten. Gelukkig voor de bewoners dekt een glazen plaat het gat op de eerste verdieping veilig af. Een dakraam recht boven het glas haalt het licht in overvloed binnen.

Naturehumaine voerde de renovatie van het twee verdiepingen tellende huis kleurrijk uit. De achtergevel is bekleed met zwarte bakstenen en contrasterende gevelpanelen. Vanboven geven enkele schuingeplaatste panelen een speelse toets.


Toevoeging

Het huis krijgt met de installatie van een nieuwe kamer op het gelijkvloers en een nieuwe master bedroom vanboven een reorganisatie te verwerken. De architecten gebruikten delen van het originele geraamte en de vloer als muurelement. De houten panelen komen ook terug in de open plafondruimte direct onder het glas.

De ontwerpers veranderden het interieur compleet. Het gelijkvloers heeft nu een ingang die door de living naar de keuken leidt. De nieuwe kamer geeft uit op het kleine terras en de bijhorende tuin.