Doorzoek volledige site
27 maart 2014 | WOUTER VAN DEN BOSSCHE

Experts en politici in dialoog over verstedelijking stad Limburg

De dialogen vinden plaats in het C-mine Cultuurcentrum in Genk. Illustratie | Architectuurwijzer

Op dinsdag 1 en donderdag 3 april 2014 organiseert Atelier Limburg Europa samen met Architectuurwijzer een reeks gesprekken tussen bouwmeesters en politici in het C-mine Cultuurcentrum in Genk. Het onderwerp is de toekomst van de stad Limburg met het oog op verstedelijking. 

Een toekomst vol verandering

De stad Limburg staan grootschalige ontwikkelingsplannen te wachten. Aan de ene kant zullen die voor een verhoogde lokale dynamiek en nieuwe tewerkstelling zorgen, maar aan de andere kant roepen ze ook een heleboel vragen op. Wat zal de impact zijn op de leefomgeving van de Limburgers? Hoe zal de samenwerking verlopen tussen de verschillende bestuursniveaus die de ruimtelijke ordening coördineren? Hoe kan het gebied op een duurzame manier verstedelijkt worden? 

Derde dialoog onderweg

Voor een antwoord op deze en nog andere vragen worden geïnteresseerden uitgenodigd om samen met experts en politici mee te denken over de toekomst van de stad. Voorlopig staan er al twee data vast. Op dinsdag 1 april zal de burgemeester van Genk Wim Dries van gedachten wisselen met voormalig Vlaams Bouwmeester bOb Van Reeth, en op donderdag 3 april gaat gouverneur Herman Reynders in gesprek met de voormalige stadsbouwmeester van Antwerpen, Kristiaan Borret. Een derde debat met onder andere de volksvertegenwoordiger Inge Moors is reeds aangekondigd. 

 

Praktisch:

Locatie: C-mine Cultuurcentrum Genk (zalen 3 en 4)

Moderatoren: Gideon Boie (BAVO) en Roel De Ridder (Architectuurwijzer)

Prijs: gratis voor iedereen, plaatsen zijn wel beperkt

Reservatie: via info@architectuurwijzer.be